Spíte dlouho? Pak byste tohle měli vědět!

Zdravý spánek je jednou z nejdůležitějších věcí pro zdraví člověka. Musí být kvalitní, dostatečně dlouhý a nepřerušovaný. Z hlediska zdraví srdce a cév ale nesmí být ani příliš krátký – méně než sedm hodin – ani příliš dlouhý – více než devět hodin. Lidé spící devět a více hodin jsou totiž ohroženi mrtvicí mozku o 146 procent víc než ti, kdo spí sedm až devět hodin denně.

Většina studií zabývajících se vztahem mezi spánkovou deprivací a chorobami srdce a cév či jinými onemocněními, se věnovala především nedostačujícímu spánku versus ideálně dlouhému. Vědci z USA ale zkoumali 290 tisíc lidí a všímali si rizika mrtvice také u těch, kdo spali déle než devět hodin denně. Riziko mrtvice u nich bylo vyšší jako u těch, kdo spali nedostatečně dlouho.

„Ideální prevencí mrtvice je kvalitní sedm až devět hodin dlouhý spánek. Krom toho se minimalizuje riziko ucpání mozkových cév také pravidelným pohybem půl hodiny až hodinu šestkrát týdně,“ tvrdí vědci z New York University.

Spát déle si můžou dovolit jen dospívající. S rostoucím věkem v dospělosti ale platí, že čím je člověk starší, tím si může dovolit překračovat hranici devět hodin.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat