Chcete si zlepšit paměť? Dejte si čokoládu!

Konzumace kvalitní hořké čokolády má pozitivní vztah s funkcemi mozku, zvláště s myšlením a pamětí. Prokazují to rozsáhlé dlouhodobé studie, které po desetiletí sledují stravovací návyky lidí a opakovaně testují jejich kognitivní výkony. Jedinci, kteří si kvalitní hořkou čokoládu dopřejí alespoň jednou denně, jsou ohroženi s pokračujícím věkem úpadkem paměti a myšlení o dost méně než ti, kteří ji nekonzumují vůbec.

„Zjistili jsme, že lidé, kteří konzumují čokoládu alespoň jednou týdně, mají lepší výkony v kognitivních testech. Je to výrazný rozdíl a týká se řady funkcí myšlení a paměti,“ tvrdí doktorka Merrill Eliasová z New York State University. Vztah mezi kognitivními funkcemi a konzumací čokolády sledovala od sedmdesátých let u více než tisícovky osob.

Osoby dopřávající si pravidelně kvalitní hořkou čokoládu mají lepší výsledky ve vizuálně prostorové paměti, operační paměti, zkoumání a sledování, abstraktním uvažování a dalších funkcích mozku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat