4 tipy pro jarní detox. Suroviny máte v lednici!

Jaro je v plném proudu a s ním i spousta zaručených návodů, jak po zimě dopřát tělu nějakou tu regeneraci. Většina z nich není právě snadná (několikadenní půst nebo složitá příprava pokrmů) a řada z nás si je v nabitém programu nemůže dovolit. Jenže svému organismu pomůžete i maličkostmi!

Třeba tím, že do své stravy zařadíte následující 4 potraviny!

1. Česnek

Jaro je sice obdobím prvních hřejivých slunečních paprsků, ale také poměrně zrádných. A tak během tohoto času není nouze o nejrůznější nachlazení či virózy. Navíc je naše imunita po zimě vyčerpaná, a tak si zaslouží vzpruhu. Nejlépe tu česnekovou! Ta má antibakteriální a antivirové účinky, vědci dokonce potvrdili, že lidé, kteří užívají dlouhodobě a pravidelně doplňky stravy z česneku, mají až o 60 % nižší pravděpodobnost, že onemocní virózou či nachlazením ve srovnání s těmi, kteří česnek nekonzumují. Jistě, ideální je česnek čerstvý, ale kvůli silné vůni a také dráždivosti pro citlivější žaludky se doporučuje v podobě potravinových doplňků.

Mimochodem, nyní je skvělé období pro česnek medvědí. Také z něj bude vaše imunita nadšená!

2. Kysané mléčné výrobky

Na naši imunitu má nesporný (a vědecky podložený) vliv střevní mikroflóra. A i ta si zaslouží vaši pozornost! Dopřejte jí probiotika, nejlépe v podobě jogurtů či kefírů. Ty jsou totiž plné přátelských bakterií, jež umějí mikroflóru postavit do latě a tím posílit i naši imunitu!

3. Mrkev a spol.

Oním „a spol.“ máme na mysli další druhy zeleniny, jež má výrazně oranžovou barvu (například oranžová paprika, dýně nebo třeba sladké brambory). Proč právě oranžová zelenina? Obsahuje beta karoten, který je důležitý pro produkci vitaminu A – a ten zas pro naši imunitu. Navíc přispívá ke zdraví a kráse pokožky, takže je o důvod víc konzumovat této zeleniny co nejvíce. Jistě, můžete si beta karoten pořídit v pilulkách, ale zelenina má na imunitu řadu dalších pozitivních vlivů. Takže volte spíše ji.

4. Čaje

Konkrétně čaje zelené a černé. Ty jsou totiž zdrojem polyfenolů, rostlinných antioxidantů, které pomáhají proti volným radikálům v těle. A jak prokázaly výzkumy, je zelený i černý čaj účinný proti některým typům virů, jež způsobují nachlazení a jiné infekce. I díky tomu posiluje čaj naši imunitu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

21 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:59
6 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:47
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat