Třešňový mošt sníží tlak do tří hodin

Třešňový mošt je schopen snižovat krevní tlak s podobným účinkem jako některé léky. Po podání šedesáti mililitrů šťávy lisované z třešní ředěné čistou vodou se u pacientů s hypertenzí sníží tlak o sedm procent. To samo o sobě představuje snížení rizika infarktu a mrtvice o čtvrtinu až třetinu.

Že působí konzumace třešní blahodárně na zdraví srdce a cév, vědí odborníci už mnoho let. Látky obsažené v těchto peckovicích dokážou účinně snižovat tlak a prospívají zdraví srdce a cév. Kardiologové z Northumbria University ale teď v experimentálním výzkumu prokázali, že třešně snižují krevní tlak ihned po požití. Podávali skupině osob šedesát mililitrů džusu ředěných vodou a srovnali jejich tlak s osobami, které pily jen placebo.

Po konzumaci třešňového džusu došlo ke snížení tlaku, když v krvi stoupla koncentrace dvou fenolových kyselin, protokatechové a vanilové.

„Tohle je první studie, která zkoumá akutní účinky třešňového džusu na krevní tlak, pružnost cév a mikrovaskulární vasodilataci u mužů s hypertenzí,“ uvedl spoluautor výzkumu profesor Glyn Howatson.






Celkem 14 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:27
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:11
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat