Jídlo z rychlého občerstvení nás ničí stejně jako cukrovka

Konzumace rychlého občerstvení poškozuje ledviny stejně jako diabetes. Potvrdili to vědci z Anglie při klinickém testování účinků jídel z fastfoodů na funkci a zdraví ledvin. Přitom právě pizza, hranolky, burgery, smažený sýr či gyros v pečivu jsou jídla, jejichž konzumace prokazatelně souvisí s rozvojem diabetu typu 2.

„Jídelníček západních lidí obsahuje stále více konzervovaných a nezdravých pokrmů a tuku, mezi nadměrnou konzumací tohoto typu jídla a zvýšeným výskytem obezity a diabetu typu 2 existuje prokazatelný vztah,“ uvedl doktor Havovi Chichger z Anglia Ruskin University.

Pokrmy z rychlého občerstvení mění a zvyšují transport glukózy ledvinami, což je poškozuje.

„V naší studii diabetes typu 1 i 2 vyvolával změny v transportu glukózy ledvinami, ale pokrmy z rychlého občerstvení a potrava bohatá na tuky způsobovala také podobné změny jako u diabetu typu 2,“ dodal doktor Chichger.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat