Proč byste měla denně pít sklenku červeného vína?

Alkohol v nadměrném množství škodí. Ale když jej člověk konzumuje střídmě, může být na tom zdravotně líp než abstinent. Platí to především s ohledem na choroby srdce a cév. Osoby, které si denně dopřejí jednu či dvě sklenky červeného vína mají zdravější srdce a riziko onemocnění chorobami oběhové soustavy je u nich o pětinu nižší. Jenže u žen zároveň alkohol zvyšuje riziko rakoviny prsu.

Proto by neměly ženy nikdy překračovat doporučenou denní dávku dvou deci vína či jednoho desetistupňového piva.

Vědci z Dánska prokázali, že jedna až dvě sklenky červeného vína vypité denně skutečně snižují riziko chorob srdce a cév o dvacet procent. Jenže riziko rakoviny prsu u žen je vyšší o třicet procent.

„Tato studie podporuje hypotézy, že alkohol souvisí s rakovinou prsu a chorobami koronárních cév v opačném směru,“ tvrdí profesorka Janne Tolstrupová z Jihodánské univerzity.

„Nízká či mírná konzumace alkoholu může mít jisté výhody na zdraví, ale ty jsou vyváženy zvýšeným rizikem rakoviny prsu a jinými potížemi,“ uvedl ke studii profesor Tim Key z Oxfordské univerzity.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat