Poběžte s námi na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve

Nadační fond AQUAPURA, jehož jsme již několik let hrdým partnerem, a basketbalistky týmu Hradecké Lvice vás zvou na 4. ročník charitativního běhu na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve.

Kdy: v úterý 31. května 2016 od 16:30 hodin

Kde: TJ Sokol Hradec Králové, Eliščino nábřeží 777, na místním oválu

Trať: 4,5 km kolem řeky Labe v centru Hradce Králové

Každý přihlášený účastník obdrží na místě funkční triko.

Poplatek: 300 Kč/osobu, 200 Kč (studenti).

Celý poplatek je věnován nadačnímu fondu AQUAPURA na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve.

Poplatek lze uhradit do 20. 5. 2016 na č. ú. 246101055/0300 nebo na místě. Přihlášku s Vaším jménem a kontaktem zašlete emailem do 20. 5. 2016 na info@aquapura.cz.

V návaznosti na osobní zkušenost s tromboembolickou nemocí a Leidenskou mutací krve, která byla manželům Pavlovi a Monice Staňkovým před lety diagnostikována, se společně v roce 2011 rozhodli založit nadační fond AQUAPURA se zaměřením na pomoc pacientům právě s tímto onemocněním. Cílem nadačního fondu je zvýšení kvality péče poskytované pacientům s tromboembolickou nemocí a Leidenskou mutací krve.

Tromboembolická nemoc patří mezi kardiovaskulární onemocnění, která představují třetí nejčastější příčinu úmrtí v České republice a v dalších rozvinutých zemích. Je způsobena porušením rovnováhy mezi tvorbou a rozpouštěním drobných sraženin v krvi.

Projevuje se žilní trombózou, tedy vznikem krevní sraženiny, která se může uvolnit do krevního řečiště a způsobit embolii, jež může skončit až úmrtím. Nejčastěji jsou postiženy žíly v dolní končetině. Vyskytnout se však může také v horních končetinách nebo jinde v žilním systému. Nutné je při projevu varovných příznaků v co nejkratší době vyhledat lékaře.

Leidenská mutace krve je nejčastější vrozená náchylnost k tvorbě krevních sraženin. Trpí jí 3-5 % populace a pro pacienty znamená 3−5x větší riziko vzniku žilní trombózy. Toto riziko může ještě stoupat v případě dalších rizikových faktorů jako je např. operace, celková imobilizace, imobilizace dolní končetiny, u žen při užívání hormonální antikoncepce nebo v těhotenství. Je důležité, aby dívky, v jejichž rodině se žilní trombóza vyskytla, o tomto faktu informovaly svého gynekologa ještě před tím, než začnou užívat hormonální antikoncepci.           

www.aquapura.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat