Co se děje s vaším tělem při opalování? Tyhle změny vás překvapí!

Sluneční paprsky ovlivňují víc než jen barvu vaší kůže. Krásně opálená pokožka je snem téměř každé ženy, ale sluneční paprsky dokážou mnohem víc. Přinášíme vám několik změn, za kterými stojí sluníčko.

1. Lepší nálada

Sluneční paprsky uvolňují během vašeho pobytu na slunci v mozku endorfiny a právě ty jsou zodpovědné za pocit štěstí a spokojenosti. Pokud máte špatnou náladu, zbavte se jí tímto příjemným způsobem.

2. Snížení cholesterolu

Problém s cholesterolem dokážete zmírnit například i pravidelným opalováním. UV záření totiž mění derivát cholesterolu v pokožce na vitamín D a tím napomáhá ke snížení cholesterolu.

3. Růst nehtů

Umělé nehty už díky slunci potřebovat nebudete. Právě díky slunečnímu záření se zrychluje krevní oběh, který jako jeden z dalších faktorů napomáhá přirozenému růstu vašich nehtů.

4. Zdravé srdce

Právě slunce dokáže napomoci vašemu organismu snížit krevní tlak a rozšířit krevní cévy. Touto cestou se výskyt kardiovaskulárních onemocnění sníží na minimum.

5. Silnější kosti

Na silné kosti platí kromě vápníku i sluneční záření. Slunce podporuje tvorbu vitamínu D, který vaše kosti přirozeně časem posílí.

6. Spánek

Pravidelným pobytem na slunci dokážete vyřešit problémy se spánkem a také samotnou nespavost. Pilulky na spaní můžete v létě vyměnit za tuto příjemnou aktivitu a na bezesné noci časem zapomenete.

Navzdory výhodám slunečního záření je dobré pamatovat si, že všeho moc škodí, a právě proto je dobré dbát na čas a intenzitu slunečních paprsků, kterým svou pokožku vystavujete. Pamatujte, že není dobré opalovat se v pravé poledne a hazardovat se spálením kůže. Také nezapomínejte na opalovací krém a chraňte se po celý den.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat