Brusinky chrání před řadou chorob!

Brusinky jsou v lidovém léčitelství jako velmi cenný pomocník už po staletí právem. Moderní věda a medicína jim přichází na chuť stále víc. Díky vysokému obsahu antioxidantů totiž léčí nejen záněty močopohlavní soustavy, ale podle průkazných studií také řadu chronických onemocnění, jsou prevencí rakoviny tlustého střeva a pomáhají udržovat štíhlou postavu.

To vše proto, že látky obsažené v brusinkách působí blahodárně na střevní mikroflóru, jejíž skladba zásadně ovlivňuje jak sílu imunitního systému, tak obsah tuků v podkoží a riziko rakoviny tlustého střeva.

Vědci z Tuffs University v Bostonu prokázali, že látky obsažené v brusinkách chrání střevní mikroflóru a posilují blahodárně působící bakterie. Je přitom jedno, jakou formu brusinek člověk přijímá, účinné jsou čerstvé, sušené i zavařené.

„Brusinky stojí vysoko mezi ostatními druhy bobulového ovoce díky vysokému obsahu polyfenolů. Ale současné výzkumy dokazují, že tyto polyfenoly z brusinek mohou reagovat spolu s jinými látkami obsaženými v tomto ovoci a prospívají společně střevní mikroflóře,“ tvrdí autor výzkumu doktor Jeffrey Blumberg.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat