Jak na nervy v dopravní zácpě

Možná je to vaše každodenní realita, nebo tuhle lahůdku zažíváte jen občas, ale vždycky vás dokáže spolehlivě vytočit – dlouhé postávání a popojíždění v kolonách. Jak při nich nepřijít o duševní zdraví?

Několikahodinové kolony dokážou zkazit i tu nejlepší náladu, zvláště, když člověk spěchá nebo má v autě děti (v tom případě se musíte ovšem soustředit v první řadě na zabavení svých potomků). Existuje ale pár možností, jak si vyčkávání v zácpě alespoň trochu ulehčit.

Oblíbené místo

Pokud se auta odmítají hnout byť o milimetr, zkuste se třikrát zhluboka nadechnout a pak na několik vteřin zavřít oči. Při tom si představte, že jste na nějakém krásném místě, které máte rádi, a vyvolejte si jeho obraz před očima do nejmenších detailů. Je jedno, jestli si vykreslíte písečnou pláž v západu slunce, panorama hor se zasněženými vrcholy nebo třeba oblíbený kout na zahradě na chalupě. Zkuste si vyvolat příjemné pocity, které máte s tímto místem spojené.

Aromaterapie

Vůně umějí s člověkem zázraky – dokonce uklidnit i podrážděné nervy. Mějte tedy v autě schovaný aroma olejíček s oblíbenou vůní a přičichávejte v okamžiku, kdy už máte pocit, že musíte z auta vystoupit a nechat ho v koloně, protože jinak byste ho nejspíš rozkopali. Na uvolnění skvěle působí vanilka, levandule (s ní ale opatrně, dokáže uvolnit až moc, takže se po ní můžete cítit ospalí), ale také citrusy.

Hudba

Pusťte si své oblíbené album a ponořte se do hudby. Pobrukujte si, zpívejte, zkrátka se nechte vtáhnout do melodií a rytmu – budete mít lepší náladu a také doba strávená v koloně se vám nebude zdát tak dlouhá.

Produktivita

Pokud v dopravních zácpách váznete pravidelně, připravte se na ně a zužitkujte jinak ztracený čas. Zavolejte (samozřejmě pomocí handsfree) přátelům nebo příbuzným, s nimiž jste dlouho nemluvili, kupte si audioknihu s nějakým klasickým dílem, které jste si vždycky chtěli přečíst, ale neměli jste dost času, pořiďte si na CD kurz nějakého cizího jazyka a rozšiřte své znalosti apod. Alespoň nebudete mít pocit, že jste bez užitku promarnili spoustu času.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:23
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat