Kvalitní kakao denně výrazně sníží riziko srdeční choroby

Vědci z prestižní Brownovy univerzity, jedné z nejuznávanějších na světě, tvrdí, že zdravotní výhody kvalitního kakaa nelze popřít. Pravidelná konzumace této potraviny bohaté na flavonové antioxidanty totiž výrazně snižuje riziko onemocnění srdce a cév. Milovníci extra hořké kvalitní čokolády tak můžou mlsat denně. Ovšem ti, kdo mají rádi mléčnou a bílou, mají smůlu. Jejich cukrovinka naopak zdraví a zvláště srdci škodí.

Je totiž příliš bohatá na cukr a tuky a obsahuje minimum flavonických látek (bílá čokoláda vůbec žádné). Jen v případě extra kvalitního čistého kakaa či čokolád s podílem kakaa sedmdesát procent a více lze hovořit o zdravém mlsání.

Podle profesora Simina Liua účinkují kakaové flavony také jako prevence diabetu typu 2 a zvyšují průtok krve orgány, do nichž tak proniká více kyslíku a živin. Kakaové flavony také snižují hladinu nezdravého cholesterolu s nízkou hustotou a zvyšují hladinu zdravého s vysokou hustotou.

„Výsledky našich studií ale nelze v žádném případě vztáhnout obecně na čokoládu a jiné čokoládové cukrovinky a bílou čokoládu, týká se skutečně jen extra hořké s nejvyšším podílem kakaa s minimem cukru a dalších přídavků,“ varuje profesor Liu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berani, tento týden pro vás přináší příležitosti k osobnímu růstu a posílení vašich ambicí. První polovina týdne bude vhodná pro plánování a organizaci. Nechte si čas na utřídění myšlenek a vytvoření ... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

18 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat