Recept na dlouhověkost existuje

Dožít se stovky? Nemožný sen nebo realita? Užívat si stáří se všemi jeho radostmi, těšit se z pravnoučátek, zkrátka odhalit tajemství aktivních a spokojených seniorů? Máme pro vás návod!

Hlavně žádná osamělost

Společenský život má na naše fyzické i duševní zdraví nesporný pozitivní vliv. Přátelé, rodina, všichni nás udržují v dobré náladě. A tak se nevyhýbejte příležitostem k sešlostem, návštěvám apod. Přátele najdete v každém věku. Samota je to nejhorší, co vás může potkat. Tak pozor na ni!

Jezte zdravě

To jistě není žádné překvapení. Strava přímo ovlivňuje náš organismus, nezřídka jsou naše návyky příčinou mnoha potíží. Co tedy rozhodně zařadit na talíř? Ano, hádáte správně – zeleninu, ovoce, luštěniny a kvalitní proteiny (libové maso, ryby, ale i vejce, jogurty apod.). Není to žádný složitý úkol. Všichni víme, co nám svědčí a co škodí.

Naučte se odbourávat stres

Poradit vám, abyste se stresu vyhýbali, je v dnešní době dost utopie. A tak je lepší, když se s ním naučíte žít, respektive se jej naučíte účinně zvládat a odbourávat. Stres totiž dokáže neskutečně zatěžovat tělo a škodit mu. Proto je dobré nepodceňovat relaxaci, dostatek spánku nebo nějakou meditační techniku.

Najděte smysl života

Jinými slovy – pokud budete mít pro co žít, budete žít déle. Je jedno, zda pro rodinu, zahrádku, svého pejska, přátele… Jakmile senior (a vlastně nejen on, týká se to i mladých lidí) rezignuje na jakýkoli cíl, už jen přežívá, ale nežije skutečně. A to zdraví nepomáhá. Následuje izolace a nezájem o okolí či o sebe. A to není cesta k dlouhověkosti.

Neseďte doma

Ano, na řadu přichází pohyb. Lidské tělo není stvořené k celodennímu vysedávání u obrazovky! Potřebuje se také hýbat. A tak dokud to půjde, sportujte. A až vám to bolavé klouby nedovolí, zkuste alespoň krátké procházky. Chůze je přirozený způsob pohybu, který dělá tělu dobře. Můžete také třeba pracovat na zahrádce, venčit psa, prostě jen neseďte doma.

Nic nepřehánějte

Navzdory výše napsanému není nutné udělat v životě revoluci ze dne na den. Zdravé návyky byste měli mít „v krvi“, neměly by být nutným zlem. A tak je do svého života zařazujte postupně. Díky nim na to budete mít víc času!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat