Choulostivé spermie: Co vše jim škodí?

Pokud přemýšlíte o miminku, měla byste se zamyslet nejen nad vlastním životním stylem, ale také tím partnerovým. Nejen ženino zdraví má totiž vliv na plodnost! Nezdravým životním stylem mohou šanci na otěhotnění snížit i muži. Jejich spermiím totiž vadí spousta věcí. Které?

Tak například by si pánové měli dát pozor na…

…nadváhu.

Ano, jako by toho nadváha a obezita již nezpůsobovaly až až, mají vliv i na kvalitu spermií. Nejenže je obezita spojená s nižším počtem spermií v ejakulátu, ale také s jejich sníženou pohyblivostí a dalšími potížemi (tvar, velikost…). Tuk totiž ovlivňuje hormonální hladinu u mužů – a bohužel ne v pozitivním slova smyslu.

…vysoké teploty.

Respektive na teploty, kterým jsou vystavena mužova varlata. Opravdu není mýtem, že příliš vysoké teploty působící na varlata škodí produkci a kvalitě spermií. Takže ano, vyměňte svému milému slipy za trenky a nenechte ho sedět s notebookem na klíně!

…cigarety.

Tohle není žádné překvápko. Pokud muž kouří, škodí prakticky celému svému tělu – spermie rozhodně nejsou výjimkou. Platí zde přímá úměrnost, tedy čím vyšší počet cigaret, tím nekvalitnější spermie. Ovšem bylo by chybou myslet si, že sváteční kuřáci si nijak neškodí. I několik cigaret týdně už plodnost snižuje!

…alkohol.

Dát si občas večer skleničku není nic hrozného, ovšem je prokázáno, že pokud se na drinku váš partner staví každý večer cestou z práce, na kvalitě spermií se to rozhodně ukáže. A to nemluvíme o mužích, kteří pijí ještě víc. Ti si o kvalitních spermiích mohou nechat prakticky jen zdát.

…kofein.

Miluje váš muž energy drinky? Pak by měl jejich konzumaci omezit na maximálně jeden denně. Nadměrný příjem kofeinu totiž spermiím rozhodně nesvědčí. Lepší je držet se staré dobré kávy (i když ani té by muž neměl pít víc než 3 až 4 šálky za den).

…horečku.

Některá onemocnění mohou dočasně snížit mužovu plodnost, respektive kvalitu spermií. Nejedná se jen o závažné choroby, u kterých bychom to nejspíš čekali, ale také o celkem běžné nemoci, například chřipku. Na vině je horečka, která spermií nesvědčí. Samozřejmě záleží na tom, jak dlouho muž horečkami trpěl, ale podle odborníků by se vše mělo vrátit do normálu už po třech měsících.

…stres.

A to nejen psychický, ale i fyzický. Nedostatek spánku, problémy v práci, ale také extrémní fyzická námaha (zvláště u těch, kteří na ni nejsou zvyklí) se na kvalitě spermií podepíše. Naučte svého milého relaxovat, pravidelně se hýbat a spát 8 hodin denně!

…pohodlí.

Kolik hodin týdně stráví váš muž před obrazovkou? Pokud více než 20, pak hrozí, že jeho spermie nebudou patřit k těm „nejživějším“. Ve srovnání s jedinci, kteří televizi a spol. prakticky nesledují, mají totiž až o 44 % nižší počet spermií! A to už je výrazný rozdíl. Co takhle místo seriálu vyrazit na procházku?

…některá léčiva.

Pokud váš partner užívá dlouhodobě nějaké léky, měl by jejich případný vliv na kvalitu spermií konzultovat s lékařem. Ten by v případě potřeby mohl navrhnout alternativu těchto léčiv, jež spermie negativně neovlivňuje.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat