Ponožky jsou možná asexuální, ale zajistí vám lepší spánek

Pro většinu lidí jsou ponožky při sexu zabijákem vášně. Ačkoli připadají mnohým asexuální, mohou ženám pomoci dosáhnout orgasmu. Ale nohy v teple je důležité mít nejen při sexu, nýbrž také při usínání a dobrém spaní. Právě ponožky jsou jednou z pomůcek, kterou odborníci na spánek doporučují svým klientům majícím potíže s usínáním.

Kvalitní a dostatečně dlouhý spánek je jedním z nejdůležitějších faktorů zdravého života, který ovlivňuje dobrou kondici těla i mozku. Nekvalitní spánek, krátký, přerušovaný a nepravidelný totiž souvisí se stovkami chorob, mentálními i fyzickými potížemi, předčasným stárnutím a předčasnou smrtí.

Před ulehnutím do postele je dobré alespoň dvě hodiny nejíst, nepít, nekonzumovat alkohol, nesledovat monitory a displeje, nehádat se s blízkými a partnery a nedávat si horkou vanu. Naopak uklidnění mysli a snížení tělesné teploty jsou pro usínání nezbytné.

„Existuje celá řada tipů a rad, jak pečovat o lepší spaní, třeba prostý fakt, že starším lidem usnout pomáhají teplé ponožky na nohou. Nicméně lidé by měli vědět, že o kvalitní spánek je skutečně nezbytné se starat, abychom byli i do vysokého věku mentálně fit a fyzicky zdraví,“ tvrdí profesor James Goodwin ze společnosti Age UK.

Ponožky ano, ale co zbytek?

Oblečení, ve kterém chodíme spát, je předmětem zkoumání vědců již nějakou dobu. Je totiž prokázáno, že to, co máme na sobě, ovlivňuje kvalitu spánku. A jak se zdá, úplně nejvýhodnější je nemít na sobě nic (tedy kromě zmíněných ponožek).

Nazí lidé totiž nejenže lépe spí, ale jsou také zdravější. Spodní prádlo, pyžamo či jiný oděv pod peřinou zhoršují hygienu intimních partií. Podporují množení bakterií a kvasinek. Naopak odhalené genitálie lépe dýchají a jsou čistější.

Nahota také prospívá pleti. Pokud je pokožka přehřátá, což se při nošení oděvu pod přikrývkou děje, netvoří se dostatek melatoninu a růstového hormonu. Takže pleť rychleji stárne. Pro sekreci těchto hormonů je zapotřebí nižší teplota.

Nahota a nižší tělesná teplota v noci prospívají také metabolismu, ten je rychlejší a podporuje vznik hnědého tuku, který je zase prevencí obezity.

Nízká teplota pozitivně ovlivňuje také spánek, čím chladnější je tělo, tím tvrději člověk spí. Odborníci na spánek lidem trpícím nespavostí doporučují nastavení nízké teploty v ložnici a před ulehnutím do postele ochlazení polštáře a přikrývky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat