Přežijte další všední den. Praktické rady pro ranní start

Néééééé, zase pondělí? Nebo náročná středa? Jakmile vás následující den čeká něco nepěkného, vstává se velmi špatně. Existuje vůbec něco, co zajistí hladký průběh celého dne? Tyhle rady vám zajistí, že náročný týden přežijete ve zdraví – a s úsměvem na rtech!

Jen si tak vyskočit z postele, mít dobrou náladu, usmívat se na celé kolo, těšit se na výzvy a úkoly a radovat se z toho, co přijde… Bylo by to krásné - kdyby to jen šlo! Často to totiž chodí přesně obráceně.

Probouzíte se s těžkými myšlenkami, máte problém dostat se z postele, den nějak přetrpíte, večer usínáte se špatným pocitem, že za pár hodin se přesně totéž bude opakovat. Přitom můžete udělat spoustu věcí, díky kterým se obyčejný den promění v hezkou událost. Co třeba? Tohle jsou rady psychologů!

Na noční stolek si dejte překvapení

Fotka dítěte nebo domácího mazlíčka, která vám vykouzlí úsměv na tváři? Relaxační melodie nastavená jako budík? Parádní vychytávky, jež vás po ránu příjemně naladí. Počítá se i rozmarýnový olej. Když k němu po probuzení přičichnete, vaše hlava se nastartuje tím správným směrem. Na leckoho zabírají i šaty v oblíbené barvě.

Probuďte krevní oběh

Otevíráte oči, podíváte se na něco hezkého, co máte připravené u postele, a pak se protáhnete. Ještě v posteli se párkrát natáhněte jako kočka. Zívání povoleno. To vás připraví na každodenní stres.

Pořádně se nasnídejte

S hladem jde všechno hůř. Ráno se dobře nasnídejte na pestře prostřeném stole (stačí veselý ubrus nebo květiny). Zářivé, optimistické barvy podpoří vaši náladu. Vhodná je například oranžová, žlutá nebo modrá.

Postarejte se o dávky elánu

Pokud vás stresuje každodenní rutina, udělejte si každé ráno trochu jiné. Jednou vstaňte o chvíli dřív a v obýváku si zacvičte krátkou sestavu, podruhé si dopřejte uvolňující sprchu, na další den si připravte ke snídani třeba mrkvový koláč z ovesných vloček – tedy něco, co nemíváte často. Obměny udržují dobré rozpoložení. Taky se budete moci těšit na něco nového.

Každý večer se můžete postarat o to, aby vás do nového dne přivítalo něco hezkého (uklizená předsíň, příjemná vůně v aroma lampičce, povzbudivý vzkaz na ledničce).

Motivujte se

Když vás čeká stresující den, motivace není nikdy dost. Před odchodem z domu si několikrát zopakujte, že to zvládnete. „Dnes bude fajn den.“

Praktikujte metodu 10 na 10

Není to nic jiného, než 10 minut odpočinku v poledne a to samé večer. Zařekněte se, že zavřete oči a nebudete vstávat k telefonu, nevyslyšíte prosby dětí a ani se nebudete rozčilovat nad e-maily. Prostě jen relax. Po pár dnech se díky této metodě stanete uvolněnější.

Častěji větrejte

V kanceláři i doma je čerstvý vzduch doslova nutností. Mozek se zásobí kyslíkem a lépe prokrví. Svět najednou uvidíte v růžovějších barvách.

Hodně pijte

Pitný režim je pro duševní rovnováhu taktéž důležitý. Omezte kávu a přejděte na vodu nebo čaj. Třeba takový zelený vás udrží duševně fit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat