Smějte se častěji. Rychleji se uzdravíte a zpevníte břicho

Jeden z nejlepších pocitů na světě? Když se za břicho popadáte. Ale vlastně všechno od mírného chichotání po štípavý „rachot“ je skvělé hned z několika důvodů. Proč byste se měli smát co nejčastěji?

Je to takový malý domácí lékař, který může pomoci v mnoha ohledech. Prachobyčejný úsměv. Nezanedbáváte ho trochu? Pak se nedivte, že váš život nemá smysl…

Co se děje s tělem?

Při smíchu se dá do pohybu 17 obličejových svalů, stresové hormony dostávají červenou a tělem se prohánějí hormony štěstí. Bránici a hrudní koš postihuje třaslavá křeč, ve tváři se objevuje růžová nebo červená barva, tep se zrychlí na 120. Horní část trupu se ohýbá, aby se uvolnilo napětí břišních svalů.

Kmitání bránice dráždí pohlavní orgány. Dech se žene průdušnicí rychlostí 100 kilometrů v hodině a hrdle klokotají přerušované zvuky frekvencí 270 hertzů u mužů a 500 hertzů u žen. První záchvat trvá asi šest sekund a následuje druhý nebo třetí. Následně napětí povolí, takže se dá směle tvrdit, že jste „prosmáli“ až do uvolnění. Tolik teorie. A co praxe? Šest důkazů o prospěšnosti smíchu by snad měli stačit…

Ovlivňuje touhu

Kdo se od srdce zasměje, cítí se nádherně osvěžený, protože smích uvolňuje pravý ohňostroj energie. Není pak divu, že se při tom zvedne i libido. Na sex máte chuť častěji.

Rychleji uzdravuje

Smích uvolňuje, což se příznivě odráží na zdraví. Je vědecky dokázáno, že se veselí pacienti uzdravují rychleji. Klesá totiž podíl stresového hormonu, čímž se i posiluje imunitní systém, konkrétně se jedná o buňky T-lymfocyty.

Sbližuje

Ano, smích je nakažlivý, ale taky sbližuje, pomáhá zbavovat se napětí, zmírňuje psychické krize, vyvolává dobrou náladu. Čím více se smějete, tím dříve překonáváte partnerské krize.

Snižuje krevní tlak

Doktorské duo Lee Berk a Stanley Tan z univerzity Loma Linda v Kalifornii prokázalo, že smích snižuje krevní tlak, čímž lidé předcházejí mrtvicím a infarktu.

Procvičuje břišní svaly

Další z výhod, které smích nabízí, je takové malé fitness centrum pro břišáky. Když se smějete, svaly se roztahují a smršťují, podobně jako to dělávají při cvičení. Koneckonců smích je i skvělá kardio sprcha vyvolávající bušení srdce. Údajně spaluje stejné množství kalorií za hodinu jako pomalejší tempo chůze.

Spouští uvolňování endorfinů

Endorfiny jsou přírodními léky proti bolesti těla. Lepší než prášky! Prostě se jen smějte a zvyšujte svůj celkový pocit pohody. Nic vás to nestojí…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat