Běhejte i v zimě. Pozor na přípravu

Mnoho rekreačních běžců si s příchodem zimy dá pauzu. Neláká je běhat v mrazivém počasí nebo nevědí, jak se v takovém období správně obléct. Myslete nejen na funkčnost, ale také na pohodlí. A neopomínejte ani přípravu před samotným během. Máme pro vás pár tipů, jak na to.

Zima je náročná pro všechny aktivity. Pokud rádi běháte, můžete se přesunout do fitness center na běžecký pás. Ty jsou v dnešní době vybaveny vlastní obrazovkou a sluchátky. Vy tak máte pocit, že běžíte třeba pod Eifellovou věží nebo v Grand Canyonu. Nemusíte si ani pořizovat další oblečení pro běh v zimě. Nic však nenahradí ten krásný pocit na čerstvém vzduchu někde v přírodě.

Zapomeňte na péřovku

Mnohým při slovech „běhání v zimě“ vyvstane jako první představa sebe sama, jak se snaží sprintovat v huňaté bundě a oteplovacích. Můžete to zkusit, daleko však nedoběhnete a zima vám může být tak či tak. Mnohem důležitější než vrstvy jsou materiály. První vrstvou by mělo být funkční pohodlné prádlo a triko.

Zapomeňte na klasické spodní prádlo a vybírejte ve sportovních kategoriích. Kvalitní sportovní podprsenky vás navíc ušetří bolesti a vy se tak budete cítit pohodlně. Vybírat můžete třeba na webu lascana-shop.cz.

Pokud je opravdu velký mráz, vezměte si klidně i dvě trika a mikinu rovněž z funkčního materiálu. Poslední vrstvou by měla být kvalitní větrová bunda. Ta vás ochrání před větrem nejen v zimě, ale i na jaře.

Důležitý je správný strečink

Pokud s během začínáte nebo se k němu vracíte po delší době, měli byste dávat pozor hned na několik věcí. V zimě je naše tělo mnohem náchylnější k úrazům vlivem chladného počasí. Proto nezapomínejte na správné protažení a zahřátí svalů.

Organismus zároveň není na takovou fyzickou zátěž příliš zvyklý. Měli bychom tedy myslet na správné dýchání. Nezkoušejte hned napoprvé uběhnout půlmaraton za 40 minut. Začněte raději procházkami a najděte si tu správnou trasu. V zimě je důležitější vzdálenost než rychlost.

Prvořadé je tedy pomalé tempo, pravidelné dýchání nosem a vydechování ústy, a klidně i delší vzdálenost. Pokud rozmýšlíte, zda začít běhat i ve větších městech a přírodu máte daleko, zde je skvěle shrnuto 8 důvodů pro a proti.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34
192 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:24

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat