Posilování pánevního dna, které ještě neznáte. S pomocí dechu!

Zadržování proudu moči, zatínání svalů pomocí Venušiných kuliček… Tyhle triky k posilování pánevního dna jsou obecně známé, ale už jste někdy pracovala třeba s dechem? Určité fitness je o dost příjemnější než to ostatní. Chcete návod?

Cassandra Lorius, britská homeopatka a sexuoložka se specializací na párovou terapii a zároveň odbornice na tantru a východní spiritualitu, na svém blogu tvrdí, že zadržování moči a hraní si s jejím proudem (ať už je silnější či slabší) pomáhá k nalezení svalů pánevního dna.

Jak moč odtéká, můžete ucítit, kde je vlastně máte. (Dá se to vysledovat i tak, že třeba vkleče použijete svůj prst a zasunete ho do svého klína. Zatněte svaly.) Pak už vám nic nebrání v tom, trochu je rozhýbat a vrátit zase do skvělé kondice – i s pomocí méně známých metod, které vám mimo jiné pomohou prožívat vjemy v genitální oblasti a rozkoš při orgasmu.

Co všechno můžete získat?

„Vzhledem k tomu, že fyzická síla orgasmu do značné míry závisí na svalovém tonu pánevního dna, tedy oněch svalů lásky, můžete jejich rozvíjením zvýšit a prohloubit prožitky během vzrušení a styku. V neposlední řadě zvyšují naši sexuální energii, upevňují erotické pouto a pomáhají nám přenášet dynamickou energii v těle,“ rozplývá se sexuoložka a konečně přidává svůj úžasný tip na cvičení, které určitě ještě neznáte.

Uvelebte se do tureckého sedu

Pohodlně se posaďte, nohy můžete mít lehce křížem, ruce položte na stehna. Soustřeďte se na své sexuálno, tedy na oblast vaginy. (V případě, že k posilování přizvete i partnera, který by tutéž svalovou skupinu měl ve svém osobním zájmu procvičovat taky, upozorněte ho, ať se zaměří na podbřišek a dělá přesně to, co vy.)

Začněte měnit svůj život

S nádechem stáhněte svaly pánevního dna, pak zatajte dech a vysílejte erotickou energii podél páteře doprostřed čela. Představte si ji, navnímejte a pošlete dál.

Řiďte počet opakování

Stále se zadrženým dechem asi desetkrát uvolněte (při pozdějších opakováních můžete počet stahů navýšit) a opět stáhněte svaly pánevního dna. „Ty teď vlastně fungují jako pumpa,“ objasňuje sexuoložka. Následně vydechněte nosem.

Pojměte to jako párovou seanci

Poté několik nádechů a výdechů sledujte, jak samou podstatou svého bytí čerpáte energii z energetizované oblasti svého sexuálna. Rozlévá se vám celým tělem - silný zážitek. A to nejlepší na konec? „Tentýž postup můžete opakovat i v partnerově náruči. Střídejte se a v žáru vášně si s každým výdechem vzájemně posílejte energii,“ ještě doporučuje Cassandra Lorius, jejíž manuál tak zároveň funguje jako taková malá párová terapie. A které další vychytávky se vám mohou hodit?

Tipy navíc

Aby vaše svaly pracovaly intenzivněji, příště si na oblast vaginy dejte prsty. (Lépe tak poznáte rozdíl mezi kontrakcí a relaxací svalů.) Dýchejte a zadržujte dech na několik sekund. Nepoužívejte však násilí. Pak svaly uvolněte úplně. Nezapomeňte se prodýchat, odpočinout si a prohloubit svou relaxaci několika nádechy nosem. Pak postup několikrát zopakujte, dodržujte však desetisekundové pauzy.

Až se tohoto typu cvičení nasytíte, zkuste si vizualizovat, že s každým výdechem, který po stažení svalů uděláte, uvolňujete svalové napětí a harmonizujete se. Prostě svůj dech nasměrujte do své ženské oblasti klína a nechte ho, aby vámi prostoupil, přičemž dodržujte základní pravidla. Zachovávejte celkový klid, nespěchejte a věnujte tomu pár minut každý den. (Zlepšení stavu pánevního dna se obvykle projevuje po třech měsících pravidelného tréninku.)

Trápí vás nedostatek sebevědomí, máte pocit, že vaše tělo není takové, jaké byste si představovali, bojujete neúspěšně s některými problematickými partiemi? Jste nešťastní v partnerství, v sexu, máte pocit, že jste na světě úplně sami a nikdo vám nerozumí?

Pak právě vám je určena poradna Enja, kde vám přední čeští odborníci pomohou najít odpovědi na otázky a potíže, které vás trápí.

Položte svůj dotaz Enje již dnes!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat