Nebezpečný kousek v šatníku: Tyhle kalhoty škodí vašemu zdraví

O tom, že z některých módních trendů nejsou odborníci na zdraví zrovna nadšení, není třeba pochybovat. Všechny víme, že vysoké podpatky nesvědčí nožkám nebo páteři nebo že tanga kalhotky lékaři nevidí rádi kvůli zvýšenému riziku přenosu infekce. Ale napadlo by vás, že vašemu zdraví mohou škodit i kalhoty?

Mluvíme o takzvaných skinny džínech. To jsou ty, které pevně obepnou celou naši postavu od pasu až po kotníky a stanou se takovou naší „druhou kůží“. Říkáte si, že na kalhotách, jež má v šatníku spousta z nás, nemůže být nic škodlivého? Pak vás možná přesvědčíme o opaku.

Nervy v ohrožení

Pokud máte skinny džíny opravdu těsné a velmi pevné, může jejich celodenním nošením dojít k omezení dodávky krve do dolních končetin, otokům nohou a v konečném důsledku i k poškození nervů. Jakmile ucítíte bolest nebo brnění, je jasné, že je něco špatně. A tak si raději pořiďte džíny, které vás nebudou tolik škrtit a jsou vyrobeny z měkčího materiálu. I výrobci skinny džínů naštěstí již často myslí na naše pohodlí a zdraví!

Nepříjemné pálení žáhy

Jak by mohlo souviset pálení žáhy a kalhoty? Podle odborníků může. Stlačené orgány v dutině břišní totiž z pevných skinny džínů radostí dvakrát neskáčou (ani nemohou, když jsou tak utěsněné kalhotami). A ano, odměnit se vám mohou nepříjemným pálením žáhy. Jak z toho ven? Zkuste se vyhýbat nošení pevných skinny džínů, alespoň když jíte. Pokud vás čeká například oslava se spoustou jídla, oblečte si raději něco volného.

Špatná zpráva pro svaly

Naše svaly potřebují určitý prostor, aby mohly pracovat tak, jak mají (smršťují se a různě natahují…). Jenže pokud máte stehna a lýtka těsně obemknutá v pevných skinny džínách, moc místa jim nedáváte. Kromě nepříjemných pocitů a bolesti může v některých extrémních případech dojít i k poškození svalů. Jestliže se chystáte celý den strávit na nohou a lítáním z jedné schůzky na druhou, raději po svých oblíbených skinny nesahejte.

Spermie v ohrožení

Pokud si skinny džíny oblíbil i váš partner (ano, vyrábějí se i pro muže, i když jim nepropadli tolik jako my ženy), pak by je také neměl nosit příliš často a neměl by si pořizovat ty z nejpevnějších materiálů. Mohou totiž negativně ovlivnit počet a kvalitu spermií.

U žen pak někteří lékaři varují před zvýšeným rizikem vaginálních infekcí v důsledku příliš upnutých a pevných džínů.

Nálada pod psa

A na závěr ještě jedno nebezpečí, které skinny džíny představují. To se týká naší psychiky a vychází z faktu, že i když patříte k opravdu ultra štíhlounkým ženám, stejně se do kalhot budete soukat s vypětím všech sil. A navíc – tím, že džíny „vytlačí“ kůži nad pas, budete mít nevzhledný „muffin“ (česky také křídla lásky), a kdykoli se posadíte, také špek na břiše. Skinny džíny vás tak v podstatě neustále přesvědčují, že máte o nějaké to kilo navíc (i když to třeba není zdaleka pravda) a způsobují, že máte o svém těle zkreslený obraz.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočková polévka

(1 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat