Výměnou čtvrt litru každého piva za vodu se sníží riziko obezity o pětinu

Vyměnit čtvrt litru z piva, které člověk chce vypít, za čistou vodu, může být krokem, jak se vyhnout obezitě. Podle španělských odborníků by takový krok snížil počet obézních v populaci o pětinu. A dokazuje to také, jak mocně konzumace piva přispívá v populaci k obezitě.

Španělští vědci sledovali šestnáct tisíc osob po dobu osmi let a zjistili, že výměnou sklenice piva za sklenici vody se u daného člověka výrazně snížilo riziko obezity. Největší vliv mělo právě snížení konzumace piva. Stejně tak se ale riziko obezity snížilo u osob, které vyměnily sklenici limonády za čistou vodu.

„Tato studie prokázala, že náhrada jedné sklenice limonády či piva za jednu sklenici vody každý den vede k snížení rizika obezity o dvacet procent,“ tvrdí doktor Ujué Fresán z Univerzity v Navaře.

Omezení konzumace piva mělo na snížení rizika obezity větší vliv než omezení konzumace limonády. A to jednoduše proto, že pivo stejně jako limonáda obsahuje kalorie skryté v sacharidech, ale pivo má, na rozdíl od limonády, další kalorie skryté v alkoholu.

Když sklenka pomáhá

Je samozřejmě jasné, že nadměrná konzumace piva člověku neprospívá - nejen kvůli vysokému riziku obezity. Nicméně zcela vyškrtnout tento chmelový nápoj ze svého jídelníčku by možná byla trochu škoda. Ono totiž pivo, pije-li se občas a v rozumné míře, umí i prospívat! Jak?

Pro krásnou pleť

Pivo je vážný konkurent všemožných kosmetických výrobků. Obsažené vitaminy B1, B2, B6 a kyselina listová podporují metabolismus, tvorbu kožního pigmentu a celkovou regeneraci kůže.

Prospívá mozku

Paměť, prostorová orientace, soustředění, řeč. Na všechny tyhle funkce mozku má pivo pozitivní vliv. Respektive přírodní antioxidanty, ze kterých se (kromě jiného) skládá. A protože číhají v každé lahvi, ukázková koncentrace a spousta nových vědomostí vás nemohou minout.

Při hypertenzi

Tenhle medikament si nejspíš spousta pacientů s vysokým krevním tlakem nechá líbit (i když v žádném případě nenahradí léky předepsané lékařem). Je vědecky dokázáno, že draslík v pivu snižuje krevní tlak. Samozřejmě pouze v případě, že se jedná o rozumnou pivní konzumaci. Nadměrné popíjení vede k poruchám srdečního rytmu.

Trávení v kondici

Z piva se raduje i zažívání, protože zlatavý mok mu usnadní jeho nelehkou práci. Hořké látky chmele v kombinaci s potřebnou dávkou oxidu uhličitého stimulují tvorbu slin a trávicích šťáv. Zároveň prokrvují sliznice. To útroby udržuje dobře naladěné!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat