Zatočte s celulitidou jednou provždy

Nevzhledná pomerančová kůže je noční můrou snad každé ženy. Problémovou partií bývají nejčastěji stehna a zadek. Rozhodně se netrapte, máme pro vás několik tipů, jak s celulitidou zatočíte z pohodlí domova.

Celulitida je tvořena volně plovoucími tukovými buňkami, které jsou uloženy těsně pod kůží. Má zřetelný vzhled, podobně jako povrch pomerančové kůry. Hormony, genetika a nezdravý životní styl jsou hlavními příčinami celulitidy. S celulitidou byste měla začít bojovat hned v počátcích, protože má tendenci zhoršovat se se stoupajícím věkem.

Máme pro vás hned několik typů jak zkrotit pomerančovou kůži z pohodlí domova.

Suché kartáčování

K jednomu z nejúčinnějších a nejjednodušších způsobů patří obyčejné kartáčování, kdy dochází k prokrvení pokožky, což zlepšuje krevní oběh, lymfatický systém a odstraňuje z těla škodlivé toxiny.

Kartáčování provádějte nasucho, nejlépe před koupelí. Zvolte si kvalitní kartáč, nejlépe z přírodních vláken. Stehna kartáčujte krouživými pohyby z levé i pravé strany a udržujte pohyb soustředěný směrem k srdci, aby se podpořil krevní oběh. Péči se věnujte přibližně 5 minut, poté se odeberte do sprchy a zbavte pokožku nečistot a odumřelých kožních buněk. Nejlepšího výsledku dosáhnete, když budete proces praktikovat jednou denně.

Kajenský pepř

Kajenský pepř patří mezi vyhlášené spalovače tuků, zahřívá tělo, zrychluje metabolismus, a navíc pomáhá zbavit se špatných kožních buněk a nahradit je silnými zdravými buňkami. Pravidelná konzumace kajenského pepře může pomoci odstranit toxiny z těla a snížit projevy celulitidy nejen na hýždích.

Smíchejte ve sklenici 1–2 lžičky kajenského pepře s 1 lžičkou strouhaného zázvoru a čerstvě vymačkané šťávy z jednoho citronu. Dolijte vlažnou vodou, promíchejte a vypijte. Tento detoxikační nápoj můžete pít dvakrát denně po dobu jednoho až dvou měsíců.

Kávová sedlina

Lógr je skvělé exfoliační činidlo, a navíc je téměř zadarmo. Jednoduše smíchejte lógr například s kokosovým či olivovým olejem a vzniklou pastu použijte jako peeling k odstranění mrtvých kožních buněk. Postup opakujte dvakrát až třikrát týdně na problémové partie.

Olej z jalovce

Jalovcový olej má detoxikační vlastnosti a pomáhá snižovat zadržování tekutin, čímž účinně snižuje viditelné příznaky celulitidy.

Smíchejte 10 až 15 kapek oleje z jalovce s ¼ šálku olivového oleje. Směs olejů vmasírujte do pokožky problémových partií, snažte se co nejvíce oleje vpravit do pokožky a nejlépe neoplachujte. Opakujte dvakrát denně. Již po jednom měsíci by měla být vaše pleť viditelně hladší a pevnější.

Mořské řasy

Řasy stimulují krevní oběh, zlepšují strukturu pokožky a vyplavují z těla škodlivé toxiny. Smíchejte dohromady tři lžíce mořských řas, 1/4 šálku mořské soli a extra panenského olivového oleje. Vzniklou směsí masírujte pokožku po dobu 10 minut. Poté opláchněte vodou a ošetřete pokožku hydratačním krémem. Pravidelně opakujte každý den. Směs je možné uchovávat v ledničce.

Jablečný ocet

Jablečný ocet může pomoci zbavit se celulitidy díky přítomnosti minerálů, draslíku, hořčíku a vápníku. Všechny tyto prvky hrají klíčovou roli při vyplavování toxinů a zadržování vody kolem stehen a žaludku.

Smíchejte jeden díl jablečného octa se dvěma díly vody. Pokud chcete, přidejte trochu medu. Rozetřete roztok na postižené oblasti. Nechte působit 30 minut a potom pokožku opláchněte teplou vodou. Opakujte nejlépe dvakrát denně, dokud nezískáte požadované výsledky.

Mandarinkový olej

Mandarinkový olej pomáhá zlepšit krevní oběh a rozbíjí tukové buňky a redukuje celulitidu. Tento esenciální olej také hraje klíčovou roli při detoxikaci těla.

Přidejte pět kapek mandarinkového oleje do jedné lžíce olivového oleje. Vzniklou směsí masírujte postižené oblasti po dobu 10 až 15 minut. Neoplachujte, po aplikaci se vyhněte alespoň po dobu jedné hodiny přímému slunečnímu záření. Opakujte nejlépe dvakrát denně.

Zdroj: healthline.com/health/cellulite, goodto.com/wellbeing/10-tips-for-getting-rid-of-cellulite-54895





Sledujte nás na sociálních sítích:

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

397 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat