Natažené svaly a odřená kolena. Čím urychlíte hojení

Léto je nejen obdobím, které si umíme pořádně užít, ale přináší s sebou také spoustu nástrah, kvůli nimž často končíme s odřeninami nebo modřinami, případně s nejrůznějšími záněty a nataženými svaly a šlachami. Jak co nejrychleji zahnat bolest a urychlit hojení?

Zkuste povolat na pomoc zásoby ze spíže či lednice.

Olivový olej

Jeho pozitivní účinky na naše zdraví jsou prověřeny tisíciletími užívání. Pro své protizánětlivé účinky je doporučován například pacientům s artritidou. A tak po něm v případě potřeby sáhněte i vy. Stačit by měly 3 lžíce olivového oleje denně, aby zatočil se záněty a bolestí. Navíc tělu dodáte i řadu dalších prospěšných látek.

Hřebíček a spol.

Natažené svaly? Bolavé klouby? Okořeňte si život! Některé druhy koření jsou totiž skvělým přírodním lékem proti zánětům a bolesti. A které že vyšly z vědeckých studií jako nejefektivnější? Hřebíček, zázvor, rozmarýn a kurkuma. Určitě najdete spoustu pokrmů, do kterých se tato koření hodí, vždyť máme grilovací sezonu!

Zelený čaj

Tento nápoj je plný antioxidantů, jež vědce nepřestávají fascinovat. A tak je zelenému čaji stále věnována řada studií. V mnoha z nich se potvrdily protizánětlivé a hojivé účinky tohoto čaje. Dobrá zpráva navíc? Zelený čaj chutná skvěle i studený, a tak si z něho můžete připravit dokonalé osvěžení pro horké letní dny!

Česnek

Je jedním z nejznámějších přírodních antibiotik. Se záněty v těle bojuje jako málokterý poklad z vaší lednice či spíže, a tak ho mějte vždy po ruce. Také česnek je doporučován pacientům s artritidou. A tak když vás potrápí nějaký ten úraz nebo to přeženete s pohybem, dejte si česnečku nebo topinku s česnekem. Možná vás chvíli nikdo nepolíbí, ale vy nebudete tak dlouho kulhat.

Ořechy a semena

Nejrůznější oříšky a semena jsou plné omega-3 mastných kyselin. A ty nejenže prospívají našemu mozku, ale také bolavým svalům a kloubům. Navíc podporují hojivé procesy v organismu. A co víc, o jejich konzumaci se cítíme lépe i na duši. Jako bychom potřebovali další důvod, proč si tohle zdravé mlsání dopřávat co nejčastěji.






Celkem 9 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat