S chrápáním pomůže sprcha či změna polohy

Chrápání je nejen nepříjemné pro člověka, který jím trpí, ale také pro jeho okolí. Spát vedle někoho, kdo celou noc „štípe dříví“, je totiž prakticky nemožné. Dokonce není výjimkou, že chrápání může být jednou z příčin rozpadu vztahu! Také vás tento problém trápí? Pak zkuste některý z následujících triků!

Dejte si sprchu

A to konkrétně sprchu horkou. Jednou z častých příčin chrápání jsou ucpané dýchací cesty, tedy plný nos. Horká voda pomáhá nos uvolnit a tím pomáhá předcházet chrápání.

Překulte se

Spíte nejraději na zádech? Pak se zkuste tuto polohu odnaučit. Právě ona nejvíce přispívá k chrápání (jazyk a měkké patro při ní – zjednodušeně řečeno – tlačí na stěnu krku, čímž vzniká nepříjemný zvuk). Zkuste si navyknout spát na boku!

Dodržujte pitný režim

Sucho v ústech a v krku jsou dalšími faktory, je dalším faktorem, který k chrápání přispívá. Jak mu předejít? Dostatečně přes den pijte. A nezdráhejte se postavit si sklenici s vodou i na noční stolek. Když se v noci probudíte a budete pociťovat sucho v ústech, prostě se napijete a bude po problému.

Oprašte prachovku

Pořádně v ložnici (či zkrátka v místnosti, kde spíte) setřete veškerý prach a vyklepejte polštáře či peřiny! Právě prach totiž může u citlivějších lidí stát za problémy s chrápáním. Za zkoušku to rozhodně stojí!

Nepijte na dobrou noc

Tedy samozřejmě nepijte alkohol, voda je – jak jsme se zmínili výše – naopak dovolena. Alkohol totiž vede k přílišnému uvolnění svalů, a tak může způsobovat chrápání. Vy možná budete spát po sklence něčeho ostřejšího dobře (i když i to odborníci zpochybňují), ale vaše okolí rozhodně ne.

Pořiďte si sprej do nosu

Zkuste si na noc aplikovat do nosu například mořskou vodu ve spreji (seženete ji v lékárně, ale i v některých drogeriích). Právě plný nos bývá častou příčinou chrápání. Klasickým kapkám do nosu se raději vyhněte, některé mohou být totiž návykové…

Zvlhčete vzduch

Možná za vašimi potížemi stojí příliš suchý vzduch v ložnici. Zvážit můžete koupi zvlhčovače vzduchu, případně zkuste v místnosti rozmístit například mokré ručníky, které přispějí ke zvýšené vlhkosti.

Navštivte lékaře

Žádné zaručené tipy a triky na vás nezabírají? Pak je na čase vyhledat lékaře. Ten zjistí příčinu vašeho chrápání a pomůže vám ji odstranit. Nejenže díky tomu budete lépe spát vy i vaše okolí, ale také budete zdravější. Chrápání je totiž asociováno se zvýšeným rizikem řady závažných chorob. Tak ho nepodceňujte!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat