Co jsou to infekce dolních močových cest

Hned po infekcích horních cest dýchacích jsou infekce močových cest druhou nejčastější bakteriální infekcí postihující člověka. V případě infekcí dolních močových cest (DMC) způsobuje převážnou většinu všech případů (80-90 %) bakterie tlustého střeva Escherichia coli. V podstatně menší míře pak viry, plísně či prvoci. Infekce vznikají buď samostatně, jako výsledek poruchy obranných antimikrobiálních mechanismů DMC, nebo jako následek a komplikující faktor jiného onemocnění.

Výskyt infekcí je závislý na věku a pohlaví. V dospělém věku postihuje převážně ženy, kdy polovina dospělých žen udává, že alespoň jednou v životě tyto obtíže měla. U mužů stoupá jejich výskyt po 40. roku života v důsledku rostoucích problémů s prostatou.

Zdrojem infekcí DMC jsou obvykle bakterie tlustého střeva, které postupují vzhůru močovou trubicí do močového měchýře a vzácně až do horních močových cest.  Tyto bakterie nejčastěji napadají  pouze sliznici močových cest (povrchní zánět). Předpokladem pro jejich uchycení je oslabená obranyschopnost, popřípadě odchylky ve vyprazdňování moči (zúžení uretry, močové kameny, těhotenství, cukrovka, prostata a jiné).  Velmi častou příčinou infekcí močových cest je také instrumentální vyšetření a močová cévka.

Problémy se projevují nejčastěji řezavým močením a častým nucením na močení. Zvyšující se bolest při domočování ukazuje na infekci v močovém měchýři. Tupá bolest v bederních krajinách s vysokou teplotou a třesavkou už svědčí o vážnějších obtížích, kdy mohou být zasaženy i ledviny.)

Opatření, která mohou přispět ke snížení rizika výskytu obtíží:

•    už u dětí je vhodné odhalit případnou vývojovou anomálii, která může způsobovat náchylnost k infekcím
•    je vhodné vyvarovat se prochladnutí a dbát zvýšených zásad hygieny pohlavních orgánů, zvlášť při opakovaných obtížích
•    souvisí-li infekce u mladých žen se sexuálním stykem, osvědčuje se změna antikoncepčního režimu (odstranit pesary, nepoužívat spermicidy)
•    užívat vhodný doplněk stravy s pozitivním vlivem na zdraví močových cest, například Uroval Manosa nebo Uroval Manosa Akut.

Jak pomáhá Uroval® manosa?

Aktivní látky
1.    Pomáhají zabraňovat pomnožení patogenních bakterií v močových cestách: vysoce účinné složky brusinky (proanthokyanidiny) a D-manosa znemožňují patogenním bakteriím (typu Escherichia coli) přichycení na povrchu stěn močových cest, kde se mohou množit, a způsobit tak vznik urologických potíží.
2.    Podporují udržovat zdravé močové cesty: vysoce koncentrovaný extrakt brusinky (50 mg proanthokyanidinů v denní dávce) hraje významnou roli v redukci potíží močových cest a zlepšení zdravotního stavu.
3.    Působením D-manosy jsou účinky proanthokyanidinů posíleny. Bylo prokázáno, že podáváním D-manosy lze až v 90 % případů odstranit potíže močových cest. Více informací naleznete na www.uroval.cz
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat