Vitamin B3 snižuje riziko samovolného potratu

Tuňák, krůtí maso, játra, slunečnice, arašídy, celozrnné obiloviny, fazole, hrách, pšeničné klíčky a nejvíce pak pivovarské droždí obsahují vitamin B3. Ten kromě mnoha známých blahodárných účinků na zdraví může být podle australských vědců prevencí samovolného potratu. Matky, které konzumují větší množství vitaminu B3, trpí předčasným ukončením gravidity méně často.

Nejkvalitnějším potravinovým doplňkem niacinu (B3) je právě pivovarské droždí v tabletách. Většina dospělých sice pokryje potřebu tohoto vitaminu z potravin, ale matky by měly užívat přírodní preparáty s niacinem, pokud jim hrozí samovolný potrat.

„Po dvanácti letech výzkumu jsme prokázali, že nedostatek niacinu lze léčit podáváním doplňků a lze tím předcházet potratům a porodním vadám,“ tvrdí profesorka Sally Dunwoodie z Nového Jižního Walesu.

Niacin pomáhá při cukrovce, zmírňuje psychické vyčerpání, zlepšuje revmatoidní artritidu a osteoartrózu, léčí kožní potíže, zlepšuje zdraví oběhové soustavy a výživu mozku.

Ovoce pro těhotné

Tápete, co během radostného očekávání jíst? Ovoce je skvělou volbou už jen proto, že se považuje za přírodní zdroj vlákniny, vitaminů a minerálů, jež jsou pro dítě nezbytné. Tyto druhy byste rozhodně měla zařadit na talíř!

Meruňky

Meruňky by se daly přezdívat jako výrobna vitaminů A, C, E, beta karotenu, fosforu, křemíku, vápníku, železa a draslíku. Tenhle balíček je velmi důležitý pro zdravý růst dítěte. Podle odborníků je vhodné v těhotenství sníst 2–4 meruňky za den.

Hrozny

Je možné, že vás těhotenství brzy začne zmáhat. Pak si sedněte na gauč, dejte nohy nahoru a k ruce si připravte misku hroznů. Tato svačinka obsahuje glukózu, fruktózu, kyselinu galovou, kyselinu listovou, křemičitou a šťavelovou, pektin, hořčík, vápník, železo a vitaminy B1, B2, B6 a K. Co si pro dítě přát víc?

Jablko

Konzumace jablka během těhotenství je přínosná v několika ohledech. Ovoce pomáhá zvýšit imunitu a sílu vašeho dítěte a snižuje pravděpodobnost, že dítě se později setká s astmatem nebo ekzémem. Získáte také zdravou dávku vitaminů A, E a D a zinku.

Meloun

Oblíbený zázrak patří k bohatým zdrojům vitaminu A, C a B6 a také hořčíku a draslíku. Obsahuje i hodně vlákniny. Mnohým ženám se díky melounu uleví od ranních nevolností.

Banán

Banán je neuvěřitelně zdravé ovoce, které vás udrží při životě během celého těhotenství. Obsahuje vitamin C a B6, draslík a hořčík. Proto experti na výživu apelují, že je skvělé konzumovat jeden banán denně zvlášť během prvního trimestru.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat