Esenciální olej hořká mandle. Oceníte ho při páchnoucích nohou i na lupy

Mandle hořká? V podstatě zázrak. Její silice působí proti pupínkům i lupům. A na co dalšího má „páky“? Z jejích přínosů budete určitě mile překvapeni! Proč dát tedy tomuto olejíčku šanci?

Všichni jsme slyšeli o mandlovém oleji a esenciálním oleji z mandlí, ale příliš mnoho lidí není obeznámeno s hořkou mandlovou silicí. Tento prchavý olej je získáván z jiného druhu mandlí, a je známo, že obsahuje sloučeniny, které mohou být toxické. (Pokud jsou však přijímány ve velkém množství.)

Mezi nejdůležitější věci, které je třeba vědět o hořkém mandlovém esenciálním oleji, je způsob jeho použití. Je totiž určen pouze pro externí podání. A když je používán správně, nabízí spousty výhod.

Náprava pro pupínky a akné

Silný mandlový olej má antimikrobiální vlastnosti a to je důvod, proč může být použit pro léčbu pupíků a akné. Aplikace způsobuje eliminaci přítomných bakterií, čímž dochází k ukončení infekce a zánětu vlasových folikulů, což je důvod přítomnosti pupínků a akné.

Řešení pro různé kožní stavy

Mikrobi, jako jsou bakterie, viry a houby mohou způsobit různé kožní infekce, které je třeba účinně léčit. Hořká mandlová silice může mnoho těchto nezvaných návštěvníků zničit. Nedochází pak k jejich množení na pokožce. Ekzém, svědění, bradavice nebo infekce nemají šanci.

Prevence páchnoucích nohou

Vzhledem k tomu, že hořká mandlová silice je velmi dobrá při usmrcování mikrobů, včetně těch, které mohou způsobit zápach, může být použita pro záchranu nohou. Několik kapek silice se nakape do lavoru s vlažnou vodou. Nohy v této lázni odpočívají několik minut. Mimochodem, toto je řešení i pro unavené dolní končetiny sportovců.

Léčba lupů

Existují některé případy, kdy jsou lupy způsobeny houbovou infekcí pokožky hlavy, což znají hlavně ti, kdo svádí boj se svěděním a odlupováním kůže. Esenciální olej z hořké mandle však kompromisy nepřipouští. Ve skutečnosti je účinným prostředkem pro tuto formu lupů, s laskavým svolením jeho antifungálních vlastností.

Zvýšená míra růstu vlasů

Silná mandlová silice může být také použita k urychlení růstu vlasů. Působí totiž pozitivně na vlasové folikuly a dodává jim důležité živiny. Současně chrání kštici před UV zářením. Těhotné a kojící ženy by se však hořké mandli měly vyhnout. Stejně tak není určen děti a starší lidi. Pokud užíváte léky na předpis, upozorněte svého lékaře o užívání hořké mandlové silice.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat