Citlivá prsa. Jak jim ulevit bez zbytečných léků

Týden před menstruací šílíte, protože se svých prsou nemůžete ani dotknout? Citlivá a těžká ňadra způsobuje hormonální nerovnováha. Proto se s nimi setkávají i ženy během těhotenství či menopauzy. Co jim uleví?

Někdy za bolest prsou může těsná a příliš malá podprsenka. U ní je tedy dobré začít. Opravdu vám sedí? Jestli ano, a stejně je váš hrudník nesmírně citlivý a opuchlý, poskytněte mu úlevu s pomocí přírodních tipů.

Použijte zelné listy

Jedním z nejúčinnějších a starodávných domácích léků na citlivost prsů je umístění čerstvých listů zelí na hrudník. Pokud chcete maximalizovat jeho účinek, nechte ho vychladit v lednici a poté ho zafixujte na místě pomocí elastického obvazu.

Zkuste studenou nebo teplou kompresi

Zelí zrovna není k mání? Nevadí, i ledová „sprcha“ může pomoci získat úlevu od citlivých prsou. Vytáhněte z mrazáku pár kostek ledu a přejíždějte jimi po svém hrudníku. Alternativně můžete použít i teplou kompresi – namočte žínku do teplé vody, mírně vyždímejte a umístěte na prsa.

Provádějte jemnou masáž

Při sprchování je vhodné, abyste jemně masírovala svá bolavá ňadra, neboť to pomáhá odvádět přebytečné tekutiny z prsou. Dokonce, i když nejste ve sprše, můžete ňadra jemně masírovat pomocí kokosového nebo olivového oleje.

Pijte pampelišku

Odvádění přebytečné vody z těla není spojováno jen s masážemi. Vhodné je třeba pití pampelišky. Fytochemikálie v ní obsažené poskytují diuretické a laxativní výhody, které pomáhají zvýšit frekvenci močení. Vše to s bolestmi prsou souvisí.

Jezte více vlákniny

Odborníci tvrdí, že začlenění potravin bohatých na vlákninu může pomoci zmírnit citlivost prsou. To proto, že vláknina je skutečně schopná působit proti nadbytečným hormonům v organismu. Potraviny obsahující vlákninu jsou dobré nejen pro snížení citlivosti prsou, ale také pro odvrácení zácpy.

Konzumujte sójové potraviny

Když vás obtěžují bolavá ňadra, zařaďte do svého jídelníčku více sójových výrobků, a to z jednoho prostého důvodu. Sloučeniny v sóji mají schopnost obnovit správnou hormonální rovnováhu a také snížit citlivost prsou. Sójové oříšky, sójové mléko a tofu jsou nádhernými příklady produktů, které můžete konzumovat.

Omezte příjem tuku a sodíku

Co dalšího můžete pro svá ňadra udělat? Vyhýbejte se potravinám, které jsou nasycené tukem Ty totiž situaci zhoršují. To se týká i jídel s vysokým obsahem sodíku. Jak všichni ví, sodík způsobuje zadržování vody v těle, takže nepřímo ovlivňuje citlivost prsou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat