Jíte málo zeleniny? Do jídelníčku ji zkuste propašovat

Není třeba si nic nalhávat – většina z nás do svého jídelníčku doporučené množství zeleniny nezařazuje. Důvodů je spousta. Nemáme na ni chuť, nevíme, jak ji připravovat, aby nebyla nudná, příliš nám nechutná… Nějakou tu porci vitaminů, minerálů a antioxidantů ale můžete na talíři pěkně zamaskovat!

Jak zvýšit příjem zeleniny, aniž byste si toho vlastně všimli?

Není smoothie jako smoothie

Ačkoli stále více lidí propadá fenoménu nápojů smoothie, většina lidí si zdravý koktejl připravuje primárně z ovoce. Zeleninové smoothie není tak chuťově výrazné, případně může u některých druhů zeleniny odrazovat barvou. Zkuste ale přidat kus zeleniny do svého oblíbeného ovocného nápoje! Ani si nevšimnete, že tam je, a hned dodáte tělu další důležité živiny.

Masové překvápko

Že jste vy i vaše rodina spíše „masové“ typy? No a co! Až budete příště připravovat třeba kuličky z mletého masa nebo sekanou, pěkně do ní přidejte i nejrůznější, nadrobno nakrájenou či nastrouhanou zeleninu. Nejenže pokrm získá další chuťový rozměr, ale vaše vybíravá dítka ani nepostřehnou, že se vlastně krmí kromě masa i zeleninou…

Originální „těstoviny“

Jste fanoušky nejrůznějších špaget? Pak ty klasické můžete zkusit vyměnit za „těstoviny“ zeleninové. Vyrobit je můžete například z cukety, okurky, mrkve, sladkých brambor… Nebojte se – skvěle chutnají i s klasickou rajčatovou omáčkou a dalšími klasikami, jež si spojujeme s běžnými těstovinami.

Neobvyklý (ale úžasný) dezert

Napadlo by vás, že se dá zelenina schovat do moučníku? Dá. A velmi chutně. Od nejrůznějších mrkvových či dýňových koláčů až po čokoládové muffiny nebo tolik oblíbené brownies, v nichž se například schovávají fazole, řepa a další ingredience (na internetu najdete spoustu receptů), jež byste v dezertu nejspíš nečekali. Zelenina dokáže uspokojit i mlsné jazýčky!

Tipy nejen na skvělé a zdravé recepty najdete na receptyprokazdeho.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat