Ranní návyky pro zdraví. Snídaní to rozhodně nekončí

Už naše maminky nám opakovaly, že chceme-li být zdraví, musíme se ráno pořádně nasnídat. Že se jejich radou poctivě řídíte? Skvělé! Ale to není jediné, co můžete na samém začátku dne pro své tělo udělat!

Čím vším po ránu podpoříte své zdraví?

Sklenku do ruky

Co byste měli udělat jako první, když ráno vstanete? Spousta lidí si postaví vodu na čaj nebo kávu, jež jim mají zajistit, že se pořádně proberou. Ale mnohem lepší je vypít sklenici čisté vody. Proč? Jednak se probudíte a osvěžíte, jednak dodáte tělu, jež je po hodinách spánku dehydratované, chybějící tekutiny. Odteď byste měli vstávat z postele rovnou k vodovodu!

Talíř na stůl

Snídani jsme už zmínili, ale není od věci se u ní zastavit. Ono totiž nezáleží jen na tom, že se najíte, ale i na tom, jaké dobroty tělu podáte. Je samozřejmě rozdíl, pokud snídáte koblihu, a pokud si naložíte třeba ovesné vločky. Pamatujte, že i během snídaně by mělo tělo dostat důležité živiny!

Kam s peřinou

Spousta lidí po zvednutí se z postele nechá peřiny a polštáře rozházené a večer je najde ve stejném stavu, v jakém je zanechal ráno. Odborníci ale doporučují postel pěkně ustlat. Jednak budete mít dobrý pocit z prvního splněného úkolu (i když vás možná z počátku nebude stlaní nijak bavit), jednak prospějete i lůžkovinám. A svému zdraví. Jak se totiž do postele v noci potíme a ztrácíme odumřelé kožní buňky, stane se úplným rájem pro nejrůznější mikroby. Proto se vyplatí přehodit ráno peřinu tak, aby pěkně větrala a postel vyschla (nestelte tedy tak, že peřinou postel celou zakryjete).

Chvíle pro mě

Ačkoli většina z nás má rána poněkud hektická (zvláště připravujete-li na odchod z domu i své ratolesti), vyplatí se „ukradnout“ z nich aspoň pár minut, které věnujete jen a jen sobě. I kdybyste měli 10 minut poslouchat hudbu nebo si číst, najděte si je. Alespoň budete mít celý den lepší náladu a nebudou se vám rána tak protivit (pokud zrovna nepatříte ke skřivanům).

Obléknout dres

Ostatně onu chvíli pro sebe můžete využít i rozcvičce. Pohyb je po ránu velmi užitečný. Nastartuje metabolismus, přispěje k hubnutí přebytečných kilogramů, vyplaví endorfiny pro dobrou náladu… A navíc je ranní cvičení skvělé pro ty, kteří se večer vrací z práce příliš unavení, než aby měli náladu na sport.

Pro zdraví i krásu

Ačkoli většina z nás se své pleti věnuje hlavně večer, měli byste o obličej pečovat i po ránu. Nemyslete, že se na něm pobyt v posteli nepodepsal! Takže jej pěkně vyčistěte a naneste na pleť hydratační přípravek. Ať už se líčíte nebo ne, bude vaše pokožka vypadat během dne krásně a zdravě.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat