Tajemství gynekologů. Čeho si během vaší návštěvy všimnou a co si o vás myslí

Gynekolog má jen asi sedm až jedenáct minut na každou pacientku. Čeho si během této doby všimne? Tímhle se u něj zařadíte na černou listinu!

Pravidelné prohlídky u gynekologa patří k základní lékařské péči. Kolikrát se vám do ordinace vůbec nechce, nebo řešíte nějakou z nemilých záležitostí? Věřte, že některé vaše rozpaky lékaře vůbec „neberou“. A naopak. Co se vám zdá nepodstatné, je pro ně je zásadní. Tušíte, čím se zabývají?

Chlupaté nohy a rozkrok

„Potkávám tolik pacientek, které se omlouvají za to, že si neholí nohy,“ říká kalifornská gynekoložka Maureen Mulvihill s tím, že ona sama něco takového neřeší. „Já i moji kolegové zastáváme názor, že na vašem strništi nezáleží. Chceme se jen ujistit, že tam dole je všechno zdravé,“ podotýká odbornice, podle které jsou chlupy přirozené. Tak to vidíte, příště svůj intimní sestřih řešit nemusíte, stejně se jím nikdo nezabývá!

Zrušené schůzky vinou menstruace

Gynekolog a porodník pomáhá dětem porodit. To znamená, že během své praxe viděl už spoustu krve. Nějaká ta kapka navíc ho proto nerozhází. Sami lékaři říkají, že jsou radši, když se k nim dostaví objednaná pacientka – včas a v termínu, než se dotyčná ze schůzky omluví. Něco jiného to je v případě opravdu silného krvácení. I tak to však posoudí sám doktor. „Jsme klidnější, pokud situaci zkontrolujeme a víme, co se děje,“ vzkazují odborníci!

Sám sobě lékařem

Byla vám diagnostikována kvasinková infekce či infekce močových cest? Pokud přistoupíte na „zaručené“ rady z internetu, budete u svého gynekologa za nezodpovědnou osobu. Nejdřív navštivte svého lékaře, nechte si napsat léky – a ty doužívejte. Je důležité předepsanou medikaci nebrat na lehkou váhu. Pacientek, které uprostřed léčby přestanou čípky či pilulky užívat, je prý spousta, což gynekology rozčiluje.

Tajnosti okolo léků

Pokud se vás gynekolog zeptá, jestli užíváte nějaké léky, ať už je to na krevní tlak či akné, přiznejte mu to. Lékař se nezajímá jen tak pro nic za nic. Nemáte důvod stydět se za své zdravotní potíže, což se od vás také očekává. Zatajujete pravdu? Pak jste v očích svého gynekologa nedůvěryhodní. To platí i v případě, kdy se nechcete nechat vyšetřit, třeba na rakovinu děložního čípku. Čekat na typické projevy a symptomy této nemoci by se vám nemuselo vyplatit!

Telefonování během vyšetření

Udržení pozornosti během schůzky s lékařem je zásadní. Máte možnost na cokoli se zeptat a konzultovat s ním své problémy. „Jednou jsem měla pacientku, která přímo během vyšetření držela v ruce mobil a s někým si psala. Považuji to za neslušné a hrubé,“ říká nejmenovaná gynekoložka z Prahy. Tak tady to asi taky na pevné pouto mezi pacientkou a lékařkou nevypadá!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat