Sociální sítě v nás probouzí touhu po dokonalém životě

V dnešní době má Facebook, Twitter nebo třeba Instagram snad každý. Chytrý telefon s internetem, popř. neomezené připojení doma je již samozřejmostí. Navštěvováním sociálních sítí a používáním tabletů či chytrých mobilů však podle odborníků výrazně ubíráme našemu životu na kvalitě.

Nervozita

Mnoho lidí si odmítá přiznat, že jsou na svých telefonech a počítačích absolutně závislí. Mají neustále nutkavou potřebu kontrolovat, zda se na jejich profilu něco nezměnilo a za den svůj telefon rozsvítí až 150x! Průměrná doba, kterou strávíme díváním se do displeje je 2,5 hodiny denně. Bohužel se neumíme ovládat a svůj telefon vytahujeme i ve chvílích, kdy ho vlastně vůbec nepotřebujeme. Pakliže donutíme závislého odložit jeho telefon nebo počítač, co nevidět se dostaví první abstinenční příznaky. S těmi se můžeme setkat především u dětí, jelikož jsou k závislosti na takových aktivitách mnohem náchylnější.

Virtuální vztahy

Největším paradoxem ve virtuálním světě je nedostatek lidského kontaktu. Všichni máme na svých stránkách stovky přátel, dokonce i takových, se kterými jsme se nikdy osobně nesetkali. Ale zamyslete se, s kým jste se za poslední dobu viděli, zašli jste do kina, na pivo nebo si třeba jen zavolali? Veškerá naše přátelství jsou založena na počtu „lajků“, které dostaneme, sledování fotek a občasné komunikaci přes chat. Právě časté chatování s přáteli v nás vyvolává dojem, že je máme stále nablízku a nemáme potřebu je fyzicky vyhledávat. A to je velká škoda!

Touha po dokonalosti

Každý den se na nás prostřednictvím sociálních sítí sype obrovské množství fotografií lidí, kteří mají dokonalou postavu, vlasy, perfektní zuby a máme nutkavou potřebu pochlubit se světu v podobném světle. Místo cvičení a zdravého životního stylu prosedíme hodiny u aplikací, které nám vybělí zuby, uberou pár kil či změní barvu očí a to vše jen pro pár „lajků“, které v nás probouzejí pocit, že jsme pro okolí zajímaví. Smutné.

Ve zdravém těle, zdravý duch

Když pomineme závislost samotnou, přichází s používáním telefonů a počítačů mnoho jiných starostí. Několikahodinovým sledováním monitoru či displeje v nepřirozené pozici si můžeme přivodit velké bolesti krční páteře. Modré světlo, které z přístrojů vyzařuje, bývá spouštěčem migrén a dlouhá práce s počítačem způsobuje syndrom karpálního tunelu. Mnoho z nás potřebuje počítač i telefon ke své práci. Proč ale nenechat tělo i mysl odpočívat, když už v práci nejsme? Po příchodu domů zahoďte telefon a dejte si kávu se sousedkou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat