Večerní svačinky, po kterých rychle usnete a nepokazíte si dietu

Honí vás večer, než jdete do postele, ještě mlsná? Nebojte, nejste sami. Jenže nesprávně zvolená večerní svačinka může nejen způsobit, že se nám bude špatně usínat, ale navíc dokáže narušit plány na štíhlé křivky do plavek. Naštěstí existují pochoutky, které můžete mlsat i večer!

Po těchto dobrotách nejen nepřiberete na váze (teda pokud to s nimi nebudete přehánět, samozřejmě), ale navíc se díky nim snáze a rychleji odeberete do říše snů.

Malý sendvič

Je jasné, že pečivo před spaním není zrovna ideální volba. Ale pokud máte doma plátek celozrnného chleba (a máme na mysli ten skutečně celozrnný, ne pouze obarvený), můžete si ho kousek dopřát. A co k němu? Sáhněte po krůtí šunce! Ta totiž neobsahuje mnoho kalorií, zato je zdrojem tryptofanu, aminokyseliny, jež se výrazně podílí na rychlém usnutí a kvalitním spánku. Vláknina z chleba vás zasytí, šunka pomůže usnout. Jen vždy volte šunku opravdu kvalitní – s vysokým obsahem masa a nízkým obsahem soli.

Letní smoothie

Sezona třešní je za dveřmi! A to je skvělá zpráva. Tohle ovoce totiž nejen skvěle chutná a je plné důležitých vitaminů a antioxidantů, ale navíc představuje přírodní zdroj melatoninu – hormonu, který řídí naše vnitřní hodiny a podílí se na usínání a spánku. A tak vezměte pořádnou hrst vypeckovaných třešní a rozmixujte je třeba s odtučněným mandlovým nebo kokosovým mlékem (přidat můžete i trochu proteinového prášku, abyste zahnali hlad) a máte úžasný koktejl, který zasytí a pomůže usnout.

Zdravé chroupání

Spousta lidí večer ráda něco chroupe. To ale bohužel znamená, že sáhne po balení chipsů. Zkuste tuto nezdravou pochoutku nahradit hrstkou vlašských ořechů! Nejenže jako třešně obsahují zmíněný melatonin, ale jsou také zdrojem omega-3 mastných kyselin, které vědci v několika studiích spojili s možnou prevencí obezity (působí totiž protizánětlivě). Jen si u ořechů vždy hlídejte množství – jsou poměrně kalorické. Ovšem už hrstka spolehlivě zasytí, a tak se nemusíte bát.

Pro milovníky sladkého

Že spíš raději večer mlsáte sladkosti? Pak zkuste tuhle zdravou alternativu – sáhněte po banánu a arašídovém másle. Ačkoli druhá jmenovaná pochoutka není v Česku ještě tak rozšířená jako jinde po světě, seženete ji v každém větším supermarketu. Banán nakrájejte na kolečka a každé potřete malým množstvím arašídového másla (pozor při nákupu – přečtěte si pozorně etiketu, abyste nekupovali máslo slazené). Tahle kombinace nejen spolehlivě ukojí chuť na sladké, ale také vám pomůže usnout.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat