Probiotika – pomocník v době předvánočního shonu i vánočního hodování

Pomalu nastávají chladné měsíce, kdy nejen příroda, ale i naše tělo cítí, že potřebuje odpočinek. Postupně se ukládá k spánku a ve své únavě se často nemůže bránit nepříznivým vlivům, které na něj působí.

Naše tělo je třeba chránit v každém okamžiku. Svým blízkým či známým můžete pomoci i originálním a užitečným vánočním dárkem. Pokud stále váháte, čím je obdarovat, máme pro vás zajímavý nápad – zkuste probiotika!

Co vlastně probiotika jsou?

Probiotika jsou přátelské bakterie, které mají několik funkcí, z nichž nejdůležitější je, že brání pomnožení škodlivých bakterií, potlačují jejich růst v trávicím traktu a tím udržují rovnováhu střevních mikroorganismů. Také ale pomáhají vstřebávat ionty, snižovat hladinu škodlivého LDL-cholesterolu v krvi, mírnit alergii na některé potraviny. Zároveň pomáhají v syntéze některých vitamínů.

Proč jsou tyto funkce tak důležité?

Při trávení potravy vstřebává náš organismus důležité živiny a zbavuje se škodlivin. Pokud ale naše střevní mikroflóra není vyvážená, mohou nás trápit nepříjemné průjmy, zácpy či nadýmání.

Vyvážená střevní mikroflóra s dostatkem probiotických mikroorganismů vytváří prostředí, které brání vzniku obtíží, jakými jsou špatné trávení, nadýmání, zácpa, střevní infekce projevující se průjmem. Z dlouhodobého hlediska má vyvážená střevní mikroflóra s dostatkem probiotik i prebiotické vlákniny pozitivní vliv i u vážnějších onemocnění jakými jsou syndrom dráždivého tračníku či chronický zánět střeva (Cronova choroba, Ulcerózní kolitida). Pozitivně působí i při prevenci rakoviny střev nebo atopického ekzému u dětí.

Pokud mikroorganismy obsažené v trávicím ústrojí nejsou v rovnováze, nedochází pouze k jmenovaným potížím. Vzhledem k provázanosti s imunitním systémem není naše tělo schopno zbavit se toxinů, viry mohou poškodit střevní sliznici, dostavují se alergie a v důsledku různé zdravotní potíže. Abychom tolik důležitou střevní mikroflóru udrželi ve vyváženém stavu, můžeme začít konzumovat potraviny, v nichž jsou probiotika obsažena. Probiotika se přirozeně vyskytují v zakysaných mléčných výrobcích v některých jogurtech a sýrech. Vlivem tepelné úpravy nebo jiných zásahů se však obsah probiotik může významně redukovat.

Pokud však chceme naše zažívací potíže odstranit rychleji, je možné užívat volně prodejný doplněk stravy, který probiotika obsahuje. Rychle a důkladně je potřeba probiotika doplnit zvláště během a po užívání antibiotik. Kvalitním řešením je například Biopron® 9 PREMIUM. 

Přípravek Biopron®9 PREMIUM s vyváženým složením devíti druhů mikroorganismů jich dodá našemu organismu jen v jediné denní dávce 20 miliard, což pozitivně působí na zažívací trakt a harmonizuje střevní mikroflóru. Může proto efektivně pomoci při zácpě, nadýmání, plynatosti, průjmu, dráždivosti, ale také při detoxikaci organismu, nebo při dermatologických problémech s pletí a mykózách.

Mohou probiotika užívat i děti?

Výzkumy prokázaly u kojenců vliv probiotik na lepší trávení laktózy, zdařilejší vstřebávání vápníku a příjem některých vitamínů skupiny B, pokud matka probiotika užívala už v těhotenství a pokračovala v jejich užívání i během kojení.

Kojenci a malé děti užívající pravidelně probiotika netrpí tolik známými dětskými kolikami, jejich trávení je prokazatelně lepší a vyvážené. Užívání probiotik u malých dětí však nemá vliv pouze na trávení a trávicí pochody, ale pozitivně ovlivňuje i imunitní systém a s tím související atopické dermatitidy či jiné alergické projevy.

Pro ty nejmenší je Biopron® LAKTOBACILY Baby

Pro děti již od 1. měsíce života je vhodný doplněk stravy Biopron® LAKTOBACILY Baby, a to především proto, že obsahuje jedinečnou a vyváženou kombinaci pěti probiotických kultur nezbytných pro správnou činnost trávicího systému kojenců a malých dětí. Obsažená probiotika tak zajišťují správný vývoj střevní mikroflóry a imunitního systému.

Použití Biopronu® LAKTOBACILY Baby je velmi jednoduché, protože tobolka je vysýpací, takže její obsah pouze vmícháte do dětské stravy. Preparát byl odborně posouzen Českou pediatrickou společností.

A pro ty větší… Biopron® MÉĎA

Pro děti od 3 let je vhodný Biopron® MÉĎA, který představuje novou formu probiotických medvídků s příjemnou chutí bílé čokolády. Použité sladidlo maltitol však na rozdíl od běžných cukrů nepodporuje kazivost zubů. Oproti bílé čokoládě mají medvídci rovněž nízký obsah cukrů a tuků a z toho vyplývající nízkou energetickou hodnotu.

Medvídci neobsahují žádné konzervační látky chemického původu a navíc je děti díky jejich chuti i podobě nikdy neodmítnou. Biopron® MÉĎA podporuje správné zažívání a zdravou střevní mikroflóru, je vhodný pro posílení obranyschopnosti organismu i při a po užívání antibiotik.

Probiotika jsou jedním ze „zdravých dárků“, které můžete věnovat sobě i svým blízkým. Zejména v zimním období je třeba myslet na své tělo a jeho ochranu před nepříznivými vlivy počasí, ale třeba i předvánočního stresu a vánočního hodování. Více na www.biopron.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat