Síla ovoce. Které vybělí vaše zuby nebo pomůže od zácpy

Při sebemenším problému běháme do lékárny, kde necháváme tučné obnosy za mnohdy nefungující preparáty. Mnohdy ale najdeme pomoc i tam, kde bychom ji nehledali. Vsaďte na ovoce a kromě toho, že vás zbaví mnoha obtíží, bolestí či chorob, si ještě báječně pochutnáte.

Švestky

Švestkové kompoty jsou skvělou přírodní alternativou, pokud nemáte po ruce žádné projímadlo. Doporučují se také maminkám po porodu, pro snazší a bezbolestnější vyprázdnění, které kvůli kojení nemohou využít klasická projímadla dostupná v lékárnách.  Stejně projímavý účinek mají i sušené švestky nebo fíky namočené přes noc ve vodě.

Jablka

Jablko je skvělým přírodním lékem na bolest žaludku. Obsahuje totiž enzymy, ovlivňují činnost zažívacího ústrojí, které působí příznivě při žaludečních a střevních potížích. Normalizují střevní mikroflóru a pomáhají trávení. Konzumací neloupaných jablek navíc dokonale pečujete o svůj chrup. Zbavíte se plaku a vaše zuby budou celkově bělejší.

Citron

I když to působí zvláštně, může být citron výborným pomocníkem při pálení žáhy. Citronová šťáva totiž v organismu působí zásaditě a citrón neutralizuje nadměrnou produkci kyseliny solné v žaludku. Jeho další výhodou je neutralizace zkaženého dechu. Citron navíc zabraňuje kvašení a pravidelným pitím vody s citronem si zajistíte svěží dech za každých okolností. Podobně jako jablka, má citron schopnost bělit zuby.

Hroznové víno

Je skvělou volbou pro svačinku po cvičení, protože dokáže snížit pocit svalové únavy a obsažená glukóza se dostává rychle do krve a dodává tělu hodně energie. V podobě rozinek, které mají vysokou koncentraci železa, je velice vhodným doplňkem pro osoby trpící anemií.

Banány

Banány jsou jedním z nejvýživnějších a nejléčivějších plodů na této planetě. Jsou přírodním probiotikem, a pokud trpíte průjmy nebo žaludeční nevolností, toto sladké ovoce vám od problému rychle pomůže. Banány navíc obsahují hodně železa a dokážou ulevit od bolestí při menstruaci. Skvělé jsou i v případě hmyzího kousnutí. Potřete jeho slupkou postižené místo a úporné svědění je rázem pryč.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat