Výplachy nebo tanga. Čím můžete svým intimním partiím pořádně uškodit

Nevhodná móda, ale třeba i snaha o přílišnou hygienu může narušit přirozené prostředí našich intimních partií, a zapříčinit tak nepříjené potíže. Na co si dát pozor především?

Tanga

Nošení tohoto typu spodního prádla je čím dál oblíbenější zejména u mladší generace, ale gynekologové jednohlasně varují, že jeho každodenním nošením se snáze přenášejí bakterie, které následně způsobují nepříjemné záněty, a to jak gynekologické, tak i záněty močových cest. Pokud se oblíbených tang nechcete vzdát, vyvarujte se alespoň každodenního nošení a pečlivě dodržujte intimní hygienu. Ideální je zvolit bavlněné, neboť nylon a syntetika zabraňují prodyšnosti a zadržují vlhkost, což vytváří ideální prostředí pro množení bakterií.

Výplachy

Hygiena je důležitá a obzvláště ta, která se týká vašich intimních partií. Při nadměrné očistě v kombinaci s používáním nejrůznějších mycích prostředků dochází k vyplavování „hodných“ bakterií, které udržují v ženské vagíně to správné klima. Dochází tak k zánětům a následným výtokům nebo naopak k přílišné suchosti sliznice. Nikdy byste neměla vaginu vodou vyplachovat a k mytí používejte pouze kvalitní mýdla s odpovídajícím pH.

Těsné oblečení

Těsné oblečení je sexy, ale také s ním úzce souvisejí záněty a opruzeniny, způsobené přehřátím a zamezením přístupu kyslíku v neprodyšném a těsném oděvu. Nošení příliš těsných kalhot nebo punčoch narušuje vaginální prostředí. Lékaři varují především před nošením upnutých džínsů.

Erotické hračky

Erotické hračky nejsou zakázané, ale dbejte na jejich čistotu a kvalitu. Nepoužívejte žádné rostlinné oleje a raději se spolehněte pouze na prostředky určené pro použití v daných partiích. To samé platí pro všelijaké sexuální experimenty v podobě šlehačky či polevy v intimních partiích nebo ještě hůř, používání ovoce a zeleniny (byť umyté) namísto certifikovaných hraček z neškodných materiálů.

Mokré plavky

Mokré plavky přispívají k zapařování a mění pH v pochvě. Studené a mokré plavky mohou také přivodit zánět močových cest a přemnožení kvasinek, které způsobují mykózu. Po každém koupání byste se měla z plavek převléci do suchého oblečení, abyste se těmto nepříjemnostem vyhnula.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat