Komentáře k článku

Evik 03.08.2018

no ,myslím,že chleba má asi něco do sebe když už je tu na žebříčku potravin od dob ,kdy člověk objevil zrní ..začal mlet mouku..péct z ní chleba,ale problém je v tom,že do něho nepřidávali 40% starého pomletého pečiva,barviva,dochucovadla..atd. (které se už neprodalo)tak jak to dělají dnes ve velkých pekařských firmách(norma jim to prý povoluje).Toho kdo toto povolil bych zavřela do ,,díry"o vodě a tom jeho chlebu.

Honza Evik 04.08.2018

Opět mýtus a nepravda, co tady lidi jako Vy nevytvoří nestačím zírat. To je asi jako s mlékem, někde jsem četl, že nějaký inteligent psal, že mléko mlékarny převaří a do obalu plní to staré. Kdo takový hoax vypustil už se asi nikdy nedozvíme, každopádně lidi jako Vy se rádi chytají falešných informací. To je sice opravdu hezké, že máte podezření jak Vás všichni podvádí, ale už nejste schopna použít zdravý rozum a uvědomit si, že by je to vyšlo daleko dráž než mléko samotné, či upečení rohlíků, chleba, které se pečou ve velkých pekárnách po tisících. Koupit takové výrobní zařízení, provozovat ho, odvážet staré pečivo, tím pádem platit si dodavatele. Není opravdu jednoduší prostě ten rohlík upéct už z mouky na skladě? Skutečně zkuste trošku přemýšlet.

stillburn 03.08.2018

každý kdo dělá v pekárně a je u toho dosvědčí že celozrnné pečivo je to samé jako bílé akorát je obarvené

Honza stillburn 04.08.2018

Dělal jsem a nedosvědčím, celozrné a bílé rozhodně to samé není. Tedy pokud si skutečně kupujete chleba a rohlík, který má zrna v sobě, rozdíl je pečivo, které obchody kupují již zmražené, tam se používá na obarvování karamel, zrna ale obsahuje také. Pečivo, které se v obchodem (velké Alberty, Lídl atd.) se pečou z celozrné mouky, stejně jako to dovážené, s tím rozdílem, že to dovážené je na povrchu ještě přibarvené, každá mouka bílá i celozrná ale samozřejmě obsahuje spoustu emulgátorů pro lepší pečení. Takže než začnete plácat zkuste nějakou brigádu třeba v hyperalbertu. Díky paní pesimistko.

nedamse 03.08.2018

No poučování různymi chytráky co kdo ma jist je blbost a někteři už nevi na čem vydělat.V Řecku,Itálii,Španělsku a jinde jedi výhradně bílé pečivo a dožívají se déle než Češi a taky záleží jestli ten člověk sedi celýden v kanceláři a fyzicky nehne prstem a nebo maka jak ho-va-do někde na stavbě nebo ve fabrice...jinák můžete jíst vše

Romana Litera 03.08.2018

Tohle je moc špatný článek..

Amálka 02.08.2018

V článku úplně chybí informace o tom, že se při pečení vytváří v potravině akrylamid (při zrůžovění povrchu) a dále zesíťované a polymerizované sloučeniny, se kterými si tělo nedokáže poradit a porůznu je ukládá do tkání, případně se jich zbavuje různými patologickými cestami. A to je ten lepší případ, protože když to v těle zůstane, tak přichází některé z mnoha chronických onemocnění. Toto bylo prokázáno u cukrovky druhého typu, ale v podezření je spousta dalších nemocí včetně třeba alzheimera, rakoviny a Parkinsona. Takže pozor u pečiva (a nejen u něho) jde o mnohem více, než že člověk bude nebo nebude tlustý. A navíc ze zkušenosti můžu říct, že celkové množství sacharidů nemá na váhu nijak zásadní efekt. Záleží na jejich formě, a právě pečivo (tzn. zrno semleté, vykynuté a upečené) je jeden z nejhorších způsobů úpravy jak pro zdraví, tak pro váhu. Zdravou stravou se člověk nepřejí a neztloustne po ní. To je tak v kostce vše.

ivka 02.08.2018

kdyby stálo za něco,možná bychom ho jedli víc

Melicharová Jožina 02.08.2018

Nejlepší bude až nás odnaučíte jíst a dáme se na trávu, listí, větvičky. Když jsme byly malé děti a bylo vše na lístky, copak jsme to asi jedly? Hrnek melty, bez mléka, k tomu uvařenou bramboru. Tak nás na to pomalu připravujte a konec blahobytu.

Jarmil 02.08.2018

No tak já už fakt nevim. My jsme se jako male deti cpaly rohlikama, pribinakama, houskama, chlebem, sekanou, jogurtama, tatrankama, horalkama, pragocolou, citrocolou, pomerancouvou, malinovou nebo mango limonadou z lahve, ty byly vyborne, velkyma tocenyma zmrzlinama, smažáky s hranolkama, řízky všeho druhu, salaty s majonezou, chlebicky a ja nevim co vsechno a nebyli jsme tlusty, protože jsme litali venku bez telefonu a bez pocitace

Karolinka 02.08.2018

Proc nám porad musi někdo říkat co mame dělat? Copak jsme nesvepravny narod plny imbecilu?

Jaromír Karolinka 03.08.2018

Někdy to tak vypadá podle narvaných čekáren u doktorů a nákupech v lékárnách.

Jan 02.08.2018

Je to blbost. V jižních státech jedí hlavně bílé pečivo a takové problémy s obezitou nemají. Když nebudete mít adekvátních příjem cukru, tak snizujete výkon mozku, který cukr ke své činnosti potřebuje. Myslím, že zlepšit výkon mozku by potřebovalo u nás mnoho lidí

Petr 02.08.2018

Výrobci pečiva nezaplatili "novinářům" výpalné a teď je všechno pečivo najednou špatné? Co to bude příště? Spotřeba masa stoupá a je to špatné pro přírodu? Nebylo to už někde? A co je tedy zdravé? Jaká lobby aktuálně sponzoruje "novináře", aby nám doporučili, co je zaručeně zdravé?

Milan. 02.08.2018

Bílé pečivo je doplněk stravy. A tak by se s ním mělo zacházet. Bohužel teď je v módě brojit proti němu, a tak vznikají negativně emočně podbarvené věty typu: "Bílé pečivo neobsahuje nic než mouku, tuky a cukr." Klidně se vezte na módní vlně, ti moudřejší vyčkají, až se každej chytrák vyjádří a módní vlna opadne. Trvám na tom: Bílé pečivo je doplněk stravy. A tak by se s ním mělo zacházet.

Amálka Milan. 03.08.2018

Občas si bílé pečivo dám, ale jinak bych radši jedla kvalitní stravu než nějaké doplňky. A taky na tom trvám. Pekařství jsou dvě na každém rohu, ale kvalitní stravu aby pracující člověk pohledal. Málokdo může zůstat doma a vše si připravit podle svých potřeb. Nabídka na trhu už se sice zlepšila, ale ještě pořád to má k ideálu hodně hodně daleko ..

Petra Milan. 04.08.2018

ad Milan 2.8. : pečivo NENÍ doplněk stravy. Doplňky stravy označujeme různé v malém množství konzumované potraviny (např. psyllium, zelený ječmen atd.) nebo tablety s vitamíny, minerály či jinými složkami (lecitin, omega-3 kyseliny apod.), které mají přinést prospěch lidskému tělu a není tak snadné získat je ze stravy . Asi jste chtěl vyjádřit, že pečivo a bílé k tomu nepotřebujeme vůbec konzumovat, že je zbytné, nepřináší žádný benefit.

Jana 01.08.2018

Pečivo miluji a neumím si život bez něj představit. Teď se dostane koupit nopalový chleba, moskva, cereální rohlíky. Samozdřejmě platí jedna zásadní a velmi důležitá věc - jíst rozumně a nepřejídat se.

Lucie01 01.08.2018

Pečivo si dám tak jednou dvakrát do týdne, když prostě nestíhám. K snídani jím ovesné vločky a jako přílohu jsem si oblíbila hlavně pohanku, tu doporučuji, je skvělá.

Kačka 01.08.2018

Pečivo jsem úplně vyřadila z jídelníčku a váha jde krásně dolů, už 18 kilo.

jiřina černíková Kačka 01.08.2018

to je sice fajn,že hubnete.. ale moje sestra nejí sacharidy.. a po půl roce onemocněla s nervama.. tak tedy pozor na to..jiřka

aster jiřina černíková 01.08.2018

Vaše sestra asi má trochu jiný problém - já jím sacharidy minimálně, téměř vůbec - nadýmají mně, a to i ovoce a sladká zelenina a je to už hezkých pár let a "problémy s nervama" nemám *16*

Jarmil jiřina černíková 02.08.2018

No tak já už fakt nevim. My jsme se jako male deti cpaly rohlikama, pribinakama, houskama, chlebem, sekanou, jogurtama, tatrankama, horalkama, pragocolou, citrocolou, pomerancouvou, malinovou nebo mango limonadou z lahve, ty byly vyborne, velkyma tocenyma zmrzlinama, smažáky s hranolkama, řízky všeho druhu, salaty s majonezou, chlebicky a ja nevim co vsechno a nebyli jsme tlusty, protože jsme litali venku bez telefonu a bez pocitace

konatovka 01.08.2018

Bílé pečivo nejím a nekupuji již spoustu let, protože není vhodné na můj způsob stravování.*1*

helus 01.08.2018

Často kupujem celozrné pečivo.Velmi mi chutná.

nea 01.08.2018

Drastické omezení čehokoli ve stravě není podle mě v pořádku. Všeho s mírou a pestře.

Marat 01.08.2018

Mohl by se nepodepsaný autor místo kopírování cizojazyčných nesmyslů radši podívat do tabulek výživových hodnot? Aáááánebo psát o tom, jak je venku krásně, tam není co pokazit, když už ho někdo za takovéhle bláboly platí...

Kristyna04 01.08.2018

Pečivo mám ráda :-D ale samozřejmě v určitém množství :-D

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat