Zápachu z úst vás nezbaví jen žvýkačky. Ještě účinnější je obyčejný zázvor

Zázvor a zázvorový čaj jsou ideální pomůcky pro řešení nepříjemného zápachu úst. Lidé spoléhající na mentol často zjišťují, že výsledek překrývání zápachu touto látkou je neuspokojivý. Ale zázvor obsahuje gingerol, který podporuje činnost enzymů štěpících především sirné sloučeniny působící nepříjemný zápach úst.

Gingerol zvýší činnost enzymů v několika vteřinách po požití šestnáctkrát. Zázvorový čaj, zázvorový kořen či zázvorový bonbon jsou tak téměř okamžitou pomůckou pro řešení halitózy – nepříjemného zápachu úst.

„Množství enzymu sulfhydryl oxidázy se zvýší šestnáctkrát jen pár vteřin po požití gingerolu,“ tvrdí vědci z Technické univerzity v Mnichově.

Podle autorů by se gingerol měl objevit ve všech přípravcích ústní hygieny – především pastách a ústních vodách. Na rozdíl od mentolu nemá nežádoucí vedlejší účinky na zdraví.

„Výsledkem požití gingerolu je to, že náš dech téměř ihned voní mnohem lépe,“ tvrdí profesor Thomas Hofmann z Mnichova.

Když nejste fanoušky zázvoru...

Jenže co když právě zázvor není nic pro vás? Nebojte se, existují i jiní pomocníci, kteří zajistí svěží dech! Příroda je mocná čarodějka a zná řešení téměř na každou neduhu. Jisté její byliny mají schopnost neutralizovat pachy, což z nich dělá ideální prostředek na nevábně vonící problém. Hodně se v tomto případě osvědčil fenykl, ten je asi nejpoužívanější. Ovšem uplatnit se dá i máta, bazalka, petrželka, koriandr nebo kopr.

Také kloktání slaného roztoku se jeví jako spásné řešení situace. Sůl je mírně kyselá, proto pomáhá vyvážit alkalické prostředí, které jinak podporuje růst, vývoj a množení všemožných mikrobů. Právě oni mají nevábný dech na svědomí, takže když na ně vytasíte kuchyňské ochucovadlo, jistě se to pozitivně projeví.

A do třetice pomoc z přírody. Použití pomerančové kůry na zdravotní a kosmetické účely není žádnou novinkou. Ostatně, celá léta se mluví o tom, že tenhle zlepšovák bělí zuby. Když si k němu přičichnete, zbavíte se nespavosti a dočkáte se úlevy i od astmatu. A to pořád není všechno! Pomerančový „odpad“ se báječně hodí i na špatný dech – stačí si jeho vnitřní stranou jemně potírat dásně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat