Únava může signalizovat potíže s játry. Dopřejte jim pomoc z přírody!

Pijete jednu kávu či energetický nápoj za druhým, ale pořád nemůžete své tělo probrat z letargie a odehnat dlouhodobou únavu? Máte pocit, že svému organismu dopřáváte dostatečné množství spánku, ale přesto od rána do večera zíváte? Pak je na čase začít dlouhodobou únavu řešit i jinak.

Únavou se nám naše tělo často snaží naznačit, že nefunguje, jak by mělo, případně že se k němu nechováme zrovna ohleduplně. Příčin toho, proč se cítíme neustále unavení, může být spousta. Kromě nedostatku či poruch spánku k nim například patří nesprávný životní styl (především nevyvážená strava, ale také konzumace alkoholu a cigaret), přemíra stresu, vedlejší účinky léků, ale také nedostatečná činnost jater.

Když játra volají o pomoc

Játra patří k nejdůležitějším, ale často také nejpřehlíženějším orgánům našeho těla. Řídí metabolismus, a tak není divu, že se na nich projevuje náš životní styl. Jenže vzhledem k tomu, že nás nevarují bolestí, když se u nich objevují první problémy, nevěnujeme jim pozornost.

Játra se proto snaží vysílat signály, že je něco špatně, jiným způsobem. A právě dlouhodobá a na první pohled nevysvětlitelná únava je jedním z nich (objevit se mohou i problémy s pletí, zažloutnutí kůže, zažívací obtíže apod.).

Jak odehnat únavu? Vsaďte na ostropestřec

Pokud ze své únavy „podezíráte“ právě játra, je jasné, že nejlepší cesta, jak jim pomoci, je změna životosprávy – věnovat pozornost stravě, ale také se začít pravidelně hýbat a naučit se odbourávat stres. Ovšem játrům můžete dopřát vzpruhu i jinak, a to s pomocí silného spojence z přírody. Tím je bylinka ostropestřec mariánský, který přispívá k regeneraci jaterních buněk a který využívali již naši předkové.

Ostropestřec podporuje funkci jater a napomáhá jejich čištění. Ideální je „naordinovat“ si 12týdenní očistnou kúru, nicméně první výsledky se dostaví již po 3 až 4 týdnech. Zlepší se vám trávení, zjistíte, že vás tak často nebolí hlava a nejste tolik podráždění, a hlavně konečně nebudete padat únavou na každém kroku.

Čaj, olej, nebo drť?

Ostropestřec mariánský za své blahodárné účinky, vděčí obsahu antioxidantů a bioflavonoidů ukrývajících se pod společným označením silymarin. Díky němu přispívá k detoxikaci organismu a navrácení vitality.

Bylinku seženete na trhu v několika různých formách – od čajových sáčků přes olej z ostropestrce až po drcená semena. Všechny mají svá pro a proti, nicméně se ukazuje, že nejúčinnější je užívat ostropestřec přímo v podobě nadrcených semen. Z nich naše tělo nejen získá maximum živin, ale navíc zajišťuje i druhotný benefit, kterým je „peeling“ střevních stěn, čímž pomáhá k pročištění trávicí soustavy a lepšímu vstřebávání důležitých živin z potravy. Díky této formě vám ostropestřec mariánský poskytne skutečně maximální pomoc. Kúru lze opakovat několikrát ročně, díky čemuž udržíte svá játra ve formě, i když občas v životosprávě „ujedete“.

Chcete se dozvědět o ostropestrci více? Pak jděte na www.vasbylinkar.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat