Únava může signalizovat potíže s játry. Dopřejte jim pomoc z přírody!

Pijete jednu kávu či energetický nápoj za druhým, ale pořád nemůžete své tělo probrat z letargie a odehnat dlouhodobou únavu? Máte pocit, že svému organismu dopřáváte dostatečné množství spánku, ale přesto od rána do večera zíváte? Pak je na čase začít dlouhodobou únavu řešit i jinak.

Únavou se nám naše tělo často snaží naznačit, že nefunguje, jak by mělo, případně že se k němu nechováme zrovna ohleduplně. Příčin toho, proč se cítíme neustále unavení, může být spousta. Kromě nedostatku či poruch spánku k nim například patří nesprávný životní styl (především nevyvážená strava, ale také konzumace alkoholu a cigaret), přemíra stresu, vedlejší účinky léků, ale také nedostatečná činnost jater.

Když játra volají o pomoc

Játra patří k nejdůležitějším, ale často také nejpřehlíženějším orgánům našeho těla. Řídí metabolismus, a tak není divu, že se na nich projevuje náš životní styl. Jenže vzhledem k tomu, že nás nevarují bolestí, když se u nich objevují první problémy, nevěnujeme jim pozornost.

Játra se proto snaží vysílat signály, že je něco špatně, jiným způsobem. A právě dlouhodobá a na první pohled nevysvětlitelná únava je jedním z nich (objevit se mohou i problémy s pletí, zažloutnutí kůže, zažívací obtíže apod.).

Jak odehnat únavu? Vsaďte na ostropestřec

Pokud ze své únavy „podezíráte“ právě játra, je jasné, že nejlepší cesta, jak jim pomoci, je změna životosprávy – věnovat pozornost stravě, ale také se začít pravidelně hýbat a naučit se odbourávat stres. Ovšem játrům můžete dopřát vzpruhu i jinak, a to s pomocí silného spojence z přírody. Tím je bylinka ostropestřec mariánský, který přispívá k regeneraci jaterních buněk a který využívali již naši předkové.

Ostropestřec podporuje funkci jater a napomáhá jejich čištění. Ideální je „naordinovat“ si 12týdenní očistnou kúru, nicméně první výsledky se dostaví již po 3 až 4 týdnech. Zlepší se vám trávení, zjistíte, že vás tak často nebolí hlava a nejste tolik podráždění, a hlavně konečně nebudete padat únavou na každém kroku.

Čaj, olej, nebo drť?

Ostropestřec mariánský za své blahodárné účinky, vděčí obsahu antioxidantů a bioflavonoidů ukrývajících se pod společným označením silymarin. Díky němu přispívá k detoxikaci organismu a navrácení vitality.

Bylinku seženete na trhu v několika různých formách – od čajových sáčků přes olej z ostropestrce až po drcená semena. Všechny mají svá pro a proti, nicméně se ukazuje, že nejúčinnější je užívat ostropestřec přímo v podobě nadrcených semen. Z nich naše tělo nejen získá maximum živin, ale navíc zajišťuje i druhotný benefit, kterým je „peeling“ střevních stěn, čímž pomáhá k pročištění trávicí soustavy a lepšímu vstřebávání důležitých živin z potravy. Díky této formě vám ostropestřec mariánský poskytne skutečně maximální pomoc. Kúru lze opakovat několikrát ročně, díky čemuž udržíte svá játra ve formě, i když občas v životosprávě „ujedete“.

Chcete se dozvědět o ostropestrci více? Pak jděte na www.vasbylinkar.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat