Jezte šneky a mořské plody, předejdete infarktu

Mořské plody a šneci jsou stále oblíbenější a naštěstí i stále dostupnější. Mnoho lidí se je již naučilo připravovat doma a je to určitě dobře, protože kromě toho, že jsou vynikající pochoutkou, jsou také plné prospěšných látek.

Šnečím masem proti tukovým polštářům

Hlemýždí maso obsahuje vysoký podíl proteinu, je skvělým zdrojem vápníku, hořčíku a fosforu, ale co je na něm nejlepší je to, že je především velmi dietní, tudíž je vhodné pro konzumaci při redukčních dietách a díky nízkému obsahu cholesterolu jsou také vhodnou potravinou pro lidi s kardiovaskulárními potížemi.

Mořské plody proti infarktu a mrtvici

Mořské plody, podobně jako ryby, obsahují velké množství omega-3 mastných kyselin, hodně železa, vápníku, hořčíku, jódu a selenu. Stejně jako hlemýždí maso jsou i mořské plody nízkokalorické a jsou vhodné ke konzumaci i během diety.

Omega-3 mastné kyseliny a mnoho minerálů, které jsou v darech moře obsažené, přispívá ke správné funkci oběhového systému, chrání náš mozek, podporuje paměť, pomáhá předcházet tvorbě krevních sraženin a tím pádem snižuje riziko mrtvice či infarktu.

Nejsou pro každého

Konzumace mořských plodů se nedoporučuje těhotným ženám, jelikož hrozí riziko ohrožení plodu rtutí, která by mohla být v mořských plodech obsažena ve větší míře. Větší procento tuku se vyskytuje především u ryb většího vzrůstu, spíše, než u darů moře. I tak se ale nastávajícím maminkám doporučuje, aby byly opatrné.

Mořské plody i šnečí maso jsou také silným alergenem. Proto buďte opatrní, pokud si nejste jisti, zda nemáte na tyto potraviny alergii a chystáte se je ochutnat poprvé.

Kam na ně?

Samozřejmě je nejjednodušší zajít si na mořské speciality nebo hlemýždě do restaurace, ale pokud si troufáte na domácí úpravu, existuje více možností, kde si tyto pochoutky opatřit.

Sehnat mořské plody dnes není žádná věda. Ve větších obchodech se dají kromě mražených sehnat i chlazené, opravdu čerstvé plody moře. Pokud máte tu možnost, určitě kupujte plody živé nebo chlazené a co nejčerstvější.

Šneky lze zakoupit připravené v mystičkách, které jen strčíte do trouby nebo si můžete zajet na šnečí farmu, kde vám prodají čerstvé a poradí s jejich úpravou. Kromě toho zde můžete pořídit i šnečí kaviár, který má nezaměnitelnou chuť a údajně také afrodiziakální účinky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat