Jak předejít podzimním virózám? Připravte se, než bude pozdě

Podzim je tady a s ním i počasí jako na houpačce. Jakým způsobem se nejlépe připravit na změny počasí, abyste neskončili s rýmou v posteli?

Hýbejte se

Pohyb je nejlepší prevencí proti nemocem vůbec. Tím spíše, pokud se jedná o ty podzimní. Po horkém létě přichází rychlé ochlazení a tělo je potřeba donutit, aby zapojilo veškeré své obranné složky. Dlouhé procházky, cvičení nebo hodinka běhu denně je ideální pro nastartování veškerých ochranných rezerv.

Choďte pěšky

Zabijete tím dvě mouchy jednou ranou. Jednak budete mít pravidelný pohyb a zadruhé se vyhnete hromadné dopravě, která je přeplněna viry a bakteriemi, které v podzimním počasí rychle útočí. Pohyb na čerstvém vzduchu, mimo tato místa, vám jen prospěje.

Jezte zdravě

Vitaminy a minerály jsou zejména v přechodovém období velice důležité. Dbejte na zvýšený přísun tekutin, ovoce, zeleniny, ale také kvalitních bílkovin. Dobré je také preventivně zvýšit příjem vitamínu C, který podporuje obranyschopnost organismu. Jezte také kvalitní jogurty, které obsahují živé kultury a působí jako účinná probiotika.

Hodně spěte

Přechod z letního do podzimního období je pro organismus velice náročný, i když to nemusíte přímo pociťovat. Podzimní únava tak není pouze řečnický termín, nýbrž skutečný jev. Je proto vhodné více odpočívat a dopřát si opravdu poctivý spánek. Unavený člověk snadněji podlehne virózám, které v tomto období řádí všude kolem.

Větrejte

Dbejte na přísun čerstvého vzduchu a pravidelně doma větrejte. Podzimní období bývá vlhké a lezavé a v bytech se tak často tvoří plísně a zatuchlý pach. Větráním tomu předejdete a navíc okysličíte svůj mozek.

Myjte sebe i vše okolo

Že si po příchodu domů jdete umýt ruce je jistě samozřejmé, ale pokud se cestou z práce stavíte pro čerstvou zeleninu nebo ovoce, ihned po příchodu jej vyjměte se sáčku, omyjte a osušte. Lidé mají na rukou, kterými přebírají potraviny na pultech obchodů, spousty bakterií, které po uzavření do mikrotenového sáčku získají vynikající podmínky pro jejich množení. Proto takto donesené potraviny neskladujte a hned je očistěte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat