Člověk je tvor houževnatý. Jakou největší bolest naše tělo snese?

Taky vás občas něco bolí a říkáte si, že to je jistě ta nejhorší bolest, jakou jste kdy zažili? Řekneme vám, jaké jsou největší bolesti, se kterými se lidé potýkají a kde je hranice, kterou člověk vydrží.

Bolest zubů

Pod tohle se jistě podepíše nejeden člověk, který se někdy v životě musel potýkat s bolením zubů. Tupá a nepřetržitá bolest, která se mnohdy rozlévá do oblasti celé hlavy nebo i dále do těla, je mnohdy tak nesnesitelná, že není výjimkou, aby u ní lidé omdlévali.

Ledvinové kameny

Palčivá a řezavá bolest zad a podbřišku bývá právem označována za jednu z nejšílenějších bolestí, kterou může člověk zažít. Bolesti způsobené přítomností ledvinových kamenů přivádějí lidi do naprosté agónie, kdy ztrácejí schopnost sluchu i zraku, omdlévají a mohou trpět i halucinacemi.

Porod

Na žebříčku nejhorších bolestí samozřejmě nesmí chybět ani porod. Je to snad jediná bolest takového rázu, kterou žena podstupuje „dobrovolně“. V případě prvorodičky o tom lze samozřejmě spekulovat, ale proč by jinak ženy měly i dvě a více dětí, když už vědí, do čeho jdou? Ženy často přirovnávají porodní bolesti k vytrhání vnitřností z těla, neustupující a mnohonásobné menstruační bolesti nebo k bodnutí nožem do břicha. Bolest je často tak silná, že ženy nutí zvracet, omdlévat a bývají celkově nepříčetné.

Migréna

Nemluvíme o bolesti hlavy po propité noci. Skutečnou migrénu provází bolesti tak příšerné, že člověk není schopen ničeho. Zvrací, nespí a je velice podrážděný. Pulsující bolest dokáže postiženého naprosto paralyzovat a mnohdy trvá i několik dní.

Úder do varlat

Jistě jste již někdy viděli nějakého muže, který se válí po zemi bolestí, nebo jste dokonce sami takovou bolest zažili. Úder do varlat je muži popisován jako jedna z nejstrašnějších bolestí, se kterou se setkali. Bolest může být natolik silná, že vyvolá zvracení a křeče v celém břiše a stehnech. 

Žaludeční vředy

Žaludeční vředy jsou často spojovány s intenzivní bolestí v oblasti žaludku a břicha, provázené zvracením a závratěmi. V případě prasklého vředu se bolest ještě více násobí a situace může být pro člověka skutečně nebezpečná.

Zlomenina žebra

Zlomená žebra přináší člověku nejen příšernou bolest, ale také potíže s dýcháním, jež bolest vyvolává. Často jsou bolesti provázené zvracením, které rozbolavělému hrudníku příliš nepřidá.

Je možné zemřít na bolest?

Ve své podstatě se na bolest často neumírá. Lidé, kteří trpí silnou a dlouhotrvající bolestí upadají do stavu bezvědomí, kdy přestávají bolest vnímat. Je však možné, že neutuchající bolest člověka natolik unaví, že zemře vyčerpáním.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat