Překvapivé domácí prostředky na nepříjemný zánět středního ucha

Česnek, zázvor, citron a sůl patří mezi základní výbavu nejedné kuchyně. Víte ale, že tyto potraviny dokáží zmírnit i bolestivý zánět středního ucha? Manuál k jejich použití nastudujete z následujících řádků!

Zánět středního ucha není vůbec nic příjemného. Ostatně, jde přece o infekci středoušní dutiny, která začíná jako běžné onemocnění horních cest dýchacích, jenže ve spolupráci s bakteriemi se mnohdy „zvrtne“ právě v tuto bolestivou patálii. Návštěva lékaře se vám právě teď moc nehodí? Zkuste dát šanci osvědčeným babským radám. Tyhle fungují na jedničku již desítky let!

Česnek? To je klasika

Pokud je cibule královnou kuchyně, pak je česnek jejím nekorunovaným králem. Věřili byste tomu, že toto tradiční ochucovadlo je díky svým antibiotickým vlastnostem spolehlivým prostředkem na váš nešvar? Jeden větší stroužek aromatického medikamentu jednoduše zabalte do vaty či měkčí látky a vložte si jej přímo do ucha. Čím déle necháte léčivý balíček působit, tím rychleji se vám uleví.

Zázvor jako zachránce

Zázvor patří mezi nejúčinnější a zřejmě i nejstarší přírodní léčiva hojně vyžívaná při běžných potížích, a to včetně rýmy, bolesti hlavy, kašle, podrážděného žaludku nebo zánětů. Proč by tedy ten „váš“ měl být nějakou výjimkou? Zázvor nastrouhejte a snažte se z něj vymačkat co nejvíce šťávy. Poté s pomocí čistého kapátka blahodárnou tekutinu aplikujte rovnou na infikované „místo činu“.

I citron přidá ruku k dílu

Nektar citrusového plodu je bohatým zdrojem vitaminu C, což ví asi každý. Málokdo však tuší, že vychvalované „céčko“ může posloužit i jako báječná čisticí pomůcka, jež odstraní nejen přebytečný maz a nečistoty, ale zabojuje i proti lokální infekci. Kápněte si malé množství citronové šťávy do ucha a vůbec se toho nebojte! Jakmile proceduru párkrát zopakujete, potíže skutečně ustoupí.

Sůl je opravdu nad zlato

Co si budeme namlouvat, sůl nemá u odborníků tu nejlepší pověst, neboť její neuvážená konzumace prý způsobuje vysoký krevní tlak, jaterní potíže, osteoporózu, kožní vyrážky, poruchu látkové výměny nebo dokonce revmatismus. Přes tohle všechno má chlorid sodný i světlé stránky, o čemž se můžete přesvědčit v případě zánětu středního ucha. Pokud si budete zahřátou sůl umístěnou v bavlněné tkanině přikládat na zasažený sluchový orgán, snadno tak „vytáhnete“ hnis, tudíž značně zmírníte bolest i otoky.

Pamatujte, pokud obtíže ani po několika dnech neodezní, už návštěvu lékaře neodkládejte! Se sluchem není radno si zahrávat...







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:34
63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat