Proč bychom si měli zpívat co nejčastěji, i když nemáme hudební sluch

Bojíte se zpívat, protože nemáte sluch, nebo vás doma nabádají, abyste okamžitě přestali, protože zpíváte falešně? To je velká chyba! Vědci přišli na to, že zpívání prospívá našemu tělu téměř stejně, jako sport.

Osobní terapie

Zpěv má skvělou vlastnost navozovat dobrou náladu, eliminovat stres a různé psychické bloky, které má snad každý z nás, ať už jde o potlačovaný vztek, popracovní únavu nebo jakékoli emocionální vypětí. Znáte ten pocit, kdy máte chuť vyběhnout na kopec a z plna hrdla si zakřičet? Stejný efekt má čtvrthodinka hlasitého zpěvu. Pro zachování psychické pohody je ideální zpívat denně. Klidně několikrát.

Chrání sliznice

Skupina vědců z Německa podrobila testům větší množství lidí, u kterých potvrdili, že zpěv má prokazatelné pozitivní účinky na náš organismus. Z krevních vzorků, které byly odebrány, po hodině aktivního zpívání zjistili, že se u všech testovaných zvýšila hladina kortizolu a imunoglobulinu, který chrání sliznice.

Prospívá srdci

Zpíváním zvyšujete kapacitu plic a tím i hladinu kyslíku v těle a především v mozku, což vede k lepší koncentraci, psychickému uvolnění a snižuje se tím pravděpodobnost mozkové mrtvice. Neméně zásadní je i přizpůsobení srdečního rytmu hudbě a jeho zrychlování a zpomalování, což je srdci velmi prospěšné.

Pomáhá těhotným

Pěvecké hodiny pro nastávající maminky se těší čím dál, tím větší oblibě. Pomáhají budoucím rodičkám s koncentrací, uvolňují je a v neposlední řadě řeší problémy s dechem, které maminky ve vyšších stupních těhotenství mívají. Lékaři také poukazují na velmi pozitivní reakce miminek, které hudbu v bříšku vnímají a jsou poté klidnější a jejich srdeční tep je pomalejší.

Zlepšuje spánek

Kvalita spánku je úzce spjata s dostatečným okysličením mozku. Jak již bylo řečeno, pravidelným zpíváním se tělo i mozek mnohem lépe okysličuje, následkem čeho pak rychleji usínáte, spánek je hlubší a kvalitnější.

Je jako jóga

Zpěvem spálíte stejné množství kalorií, jako hodinou jógy a nejen to mají společné. Podobně jako jóga nás totiž zpěv naučí koncentraci, práci s dechem a navodí stav relaxace a uklidnění.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat