Vánoce podle feng-šuej. Takhle si je konečně užijete bez stresu

Vánoční období je pro mnoho lidí velmi stresujícím obdobím. Již teď se klepete, až to všechno naplno začne? Klid. Feng-šuej je mocným nástrojem při vytváření pohodové a harmonické energie. Váš stres se díky tomuto učení zmírní. A propos, už víte, kam postavit vánoční stromeček?

Feng-šuej je vlastně psychologie prostoru. Co to má společného s nejkrásnějšími svátky roku? Skoro všechno. Stačí vyzdobit si domov – chytře. Energie se vyváží a vám již Vánoce nepřijdou tak náročné na psychiku. Takže, čím začít?

Jazyk feng-šuej praví, že v zimním období je dobré obklopit se elementem ohně. To znamená, že by váš interiér měl být plný svíček nebo jasného vánočního osvětlení, ideálně v doprovodu dekorací v červené a zlaté barvě.

Čeho se vyvarovat?

I když používáte barvy ohnivého elementu, jako je červená, fialová a silná purpurová, které jsou velmi vhodné pro hřejivou energii vašeho domova v chladném období, nezapomeňte na hlavní princip feng-šuej rovnováhy.

Pokud máte během vánoční sezóny nevyvážený, tedy příliš silný element ohně, což se děje v mnoha domácnostech s ohromujícím množstvím červené barvy, riskujete, že vytvoříte energii, která podpoří emocionální výbuchy. V překladu řečeno, červená je dobrá, ale když je jí moc, způsobuje neplechu. Odborníci na toto tradiční čínské učení dodávají, že tento přešlap je jedním z důvodů, proč se lidé po Vánocích cítí tak unaveně a sklesle. Tolik rudé zkrátka s člověkem zacloumá!

Energie, která nedráždí, ale uklidňuje

Červenou je tedy vhodné něčím vyvážit, ideálně chladnějším barevným schématem. Řešením je šedá, bílá, stříbrná nebo uklidňující světle modrá barva. Báječné jsou i kovové prvky, jež ve vašem domově vytvoří nový, uklidňující prvek, který odkloňuje od stresu a nedostatku energie. Výzdoba je tedy jasná, ale co vánoční stromek?

Jestli máte aspoň letmé povědomí o principech feng-šuej, víte, že v domě existují určité oblasti, které využívají specifické prvky vyjádřené v jednoduchých dekorech. V řeči feng-šuej se tyto oblasti nazývají „bagua“. Například vodní fontánu je vždy nejlepší umístit v severní, východní nebo jihovýchodní oblasti, zatímco krb se hodí na západ nebo severozápad.

Symbol Vánoc. Kam s ním?

Stromeček náleží dřevěnému prvku, takže ho umístěte do oblasti, která je buď kompatibilní s dřevěným feng-šuej prvkem, nebo těží z jeho energie. (Dřevo je jeden z pěti prvků ve feng-šuej. Je to materiál spojovaný s jarem, východní energií a růstem. Považuje se za velmi aktivní prvek. Jeho energie směřuje nahoru a do stran tak, jako roste strom.)

Podle světových stran by měl prvek dřevo dominovat ve východním a jihovýchodním sektoru. Východ přitom představuje zdraví a rodinu, jihovýchod peníze a hojnost. Umístění vánočního stromu do jedné z těchto oblastí přinese harmonickou energii díky užitečné rovnováze pěti elementů feng-šuej.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat