Špatný den v práci? Nakupování dokáže působit jako terapie

Rozchod, vyhazov z práce, špatný den? Teď už není pochyb o tom, proč vám nakupování ve chvílích psychické disharmonie dělá tak dobře! Vědci se shodují, že poskytuje duševní prázdniny!

Příště, když vás někdo osočí, že si toho pro sebe kupujete až příliš, odpovězte, že je to dobré pro vaše zdraví. Ostatně, nebudete lhát, jedná se o vědecky podložený fakt. Sociální vědci, kteří pořádají rozhovory se stovkami obchodníků v USA, uvádějí v odborném časopise Journal of Psychology and Marketing, že nakupování nabízí mnoha lidem společenský život, pečuje o duševní zdraví a posiluje sebeúctu. No vida!

Změny v životě? Díky obchodům snesitelnější!

„Maloobchodní nákupy mohou být užitečné, pokud ve vás produkt vyvolává sebevědomí,“ říká Sara Levin, psycholožka specializující se na vývoj dítěte s tím, že i dokonce i on-line nakupování funguje jako ekvivalent miniaturní dovolené, která pozitivně působí na psychický i fyzický stav člověka. To zní jako skvělá zpráva!

Investice, která se vrací

Pokud za sebou máte třeba rozvod, během kterého si manžel odvezl půl obýváku, projevte vděčnost. Nábytek si koupíte nový, a ještě se při jeho shánění dáte dohromady. A podobně to funguje i v jiných situacích. Právě jste dostali výpověď? Nevadí. Posledních pár stovek investujte do nového pásku nebo kabelky. Jedno či druhé vám zvedne náladu, navíc se motivujete pro pohovor v novém zaměstnání.

Ostatně, nakupování je jedním ze způsobů, jak zůstat ve spojení se světem. Úředníci i personalisté si všímají vašeho vkusu, preferencí, stylu a smyslu pro módu, proto je velmi snadné získat, nebo naopak ztratit vytoužené příležitosti. Tak si obstarejte to, co se vám líbí, teď před svátky to navíc bude hračka.

Něco jako psychoterapie

Mimochodem, z průzkumu agentury Nielsen Admosphere, která pro úvěrovou společnost Profi Credit zjistila, kolik Češi utratí za Vánoce, vyplývá, že za nejkrásnější svátky v roce našinci „pustí“ v průměru 10 000 korun. Pokud to letos plánujte nějak podobně, budete evidentně maximálně v pohodě. Po Novém roce si tak můžete odpustit návštěvu psychoterapeuta. Nebo aspoň tak to vyplývá z výše uvedeného průzkumu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat