Dopřejte si častěji brusinky. Jsou dobré na hubnutí i imunitu

Chcete si pojistit ostrý zrak a zároveň podpořit štíhlé křivky? Jezte brusinky, co hrdlo ráčí. Tahle dobrota také prospěje srdci, posílí obranyschopnost a ještě poskytne ochranu před rakovinou!

Kyselinky, kalinky či červené borůvky. I tak se lidově nazývají malé červené plody, o jejichž výjimečnosti byli podle historiků přesvědčení už původní domorodí Američané, kteří jim přikládali zázračnou léčivou moc. Co vy a brusinky? Pokud si myslíte, že jsou dobré jen v případě zánětů močových cest, jste sami proti sobě. Čaj, džus a vlastně i omáčka z nich stvořená nabízí tyto famózní výhody!

Zdravé srdce a ostrý zrak. To prostě chcete

Plody plazivého keříku, jež dorůstá do průměrné výšky 30 centimetrů, se mohou pochlubit skutečně vysokým podílem flavonoidů, což jsou rostlinné antioxidanty. Právě tyto látky si závěry četných vědeckých studií spojují s výrazně nižší pravděpodobností kardiovaskulárních chorob, jelikož přispívají k regulaci škodlivého cholesterolu. Odborníci se domnívají, že zmíněné organické sloučeniny také bojují proti vzniku šedého zákalu (katarakty) a dalších degenerativních očních onemocnění. Parádní prevence, nemyslíte?

Pomoc při hubnutí, kterou byste neměli odmítat

Držíte dietu, abyste ještě před příchodem nejkrásnějších svátků roku byli ve formě? Pak do svého jídelníčku zařaďte brusinky – v jakékoli formě. Tito chutní fitness přátelé redukci váhy podporují hned několika způsoby. Jejich silné protizánětlivé působení zklidní a pročistí žaludeční sliznici, která začne lépe fungovat. Obsažená vláknina je zase důležitá pro správnou činnost střev i trávení obecně. Za zmínku stojí i přítomnost širokého spektra vitaminů, jež jsou při hubnutí zásadní. A nejen při něm!

Silnější imunita? Pořiďte si ji na počkání

Není žádným tajemstvím, že brusinky se pyšní nezanedbatelným množstvím vitaminu C. Právě teď je ta nejvhodnější doba pohlídat si jeho příjem, nemyslíte? Je totiž nezbytný pro neprůstřelný imunitní sytém, tudíž posiluje ochranu před nachlazením a chřipkou. Ovšem málokdo tuší, že „céčko“ je klíčové i pro zdraví kůže a kostí, zatímco odvrací útoky škodlivých volných radikálů. Aby toho nebylo málo, rovněž zlepšuje odolnost vůči stresu, což se hodí za všech okolností.

Prevence rakoviny, na níž si smlsnete

Na seznam pozitiv červených dobrodinců patří i to, že předchází rakovině. Za to lze poděkovat jiné skupině antioxidantů, tentokrát jde o polyfenoly. Již mnoho průzkumů poukázalo na to, že právě tyto sloučeniny významně snižují riziko rakoviny, zejména pak jater, prsu, vaječníků a tlustého střeva. Nutno podotknout, že jejich konzumace se doporučuje i mužům, neboť příznivě působí na prostatu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat