Jak bojovat proti bolestem v krku přírodními metodami

V zimních měsících se mnohem častěji setkáváme s nepříjemnou bolestí v krku, kterou doprovází škrábání, pocit „knedlíku v krku“ nebo obtížné polykání. Co bolest způsobuje a jak na ni co nejrychleji vyzrát s pomocí přírodních léčiv?

Nepříjemná bolest v krku je příznakem infekčního onemocnění dýchacích cest, nejčastěji z nachlazení. Jedná se o přítomnost škodlivých virů, bakterií a kvasinek, kterým se organismus přirozeně brání. Pokud se chcete co nejrychleji bolestivých příznaků zbavit, je třeba včas potlačit zánět vhodnou léčbou.

Indické koření kurkuma

Kurkuma není jen pouhou přísadou do jídla, ale i vhodným prostředkem ke zklidnění podrážděného krku a potlačení bolesti. Vyniká totiž skvělými zklidňujícími účinky. Mezi nejjednodušší způsoby přípravy patří kloktadlo z horké vody, které obsahuje půl lžičky kurkumy a stejné množství soli.

Malina či šalvěj

Spařením čaje z listů maliníku si připravíte i další příjemně vonící kloktadlo, které můžete užívat během celého dne. Stejně tak poslouží šalvěj, jež velmi dobře působí proti zánětům.

Pěstování angínovníku

Angínovník (Belamcanda chinensis) je léčivka pocházející z Číny, která je často ceněná pro své léčebné účinky. Úspěšně léčí hlasivky a horní cesty dýchací, také hojí sliznice a snadno rozpouští hleny. Používá se při nejrůznějších virových onemocněních, snižuje horečku, a dokonce působí proti nadýmání. Z rostliny lze využít nejčastěji její živé listy, které se důkladně rozžvýkají a spolknou.

Sladký med

Med je znám pro své silné léčebné účinky a bývá velmi oblíbeným bojovníkem při bolestech v krku. Běžně ho lze přidat do čaje, ne však příliš horkého, aby se nesnížil jeho účinek. Při bolestech v krku se osvědčuje popíjení teplého nápoje se lžící medu a lžící jablečného octa na jeden šálek teplé vody.

Pórek nejen na chleba

Tento známý druh zeleniny velmi dobře povzbuzuje odkašlávání, ulevuje při chrapotu, bolesti v krku i rýmě. Již staří Římané ho často jedli pro zdravý krk a zlepšení hlasu. Zkuste si z něj připravit lahodný sirup tak, že ho povaříte ve vodě. Až změkne, vytlačte z něj šťávu, přidejte med a pravidelně jej podávejte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat