Na posílení imunity v zimních měsících pomůže zázračná houba čága

V zimních měsících se mnohem častěji setkáváme s nachlazením a jeho doprovodnými projevy, jako jsou nepříjemná rýma, kašel, teplota či bolest v krku. Včasným a pravidelným posilováním imunitního systému lze tyto problémy výrazně eliminovat. Třeba i s pomocí čágy!

Býváte nemocní? Obáváte se o svoje zdraví vždy po ukončení léta? Nic neponechte náhodě, zaměřte se na prevenci!

Co takhle céčko?

Není už žádnou novinkou, že vitamin C posiluje imunitní systém a úspěšně bojuje s nachlazením. Jakou formou dostat do těla potřebné množství? Zkuste hned po probuzení vypít teplou vodu s vymačkanou šťávou z půlky citronu. Nejenže tělu dopřejete tento blahodárný vitamin, ale navíc detoxikujete tělo a ozdravíte trávicí systém. Céčko navíc pomáhá vstřebávání železa, které je pro funkční imunitní systém rovněž důležité.

Hřejivý zázvor

Horký zázvorový čaj s medem a citronem spolehlivě odstraní náznaky chřipky, ale i únavu. Navíc odbourá toxiny a dokáže snížit horečku. Kořen zázvoru obsahuje antiseptické éterické oleje, jež aktivují imunitní systém a úspěšně tak bojují s angínou, bronchitidou či infekcí trávicího traktu. Pokud vám tento čaj nelahodí, zkuste špetku čerstvého zázvoru přidat do omáček, k pečenému masu nebo cukroví.

Kořeníčko, koření

Chutná skořice umí bezpečně zahnat příznaky nachlazení. Britská bylinkářka Anne McIntyre uvádí, že tento druh koření povzbuzuje krevní oběh a způsobuje pocení, proto odstraňuje příznaky spojené s rýmou nebo zimní promrznutí. Ve formě skořicového oleje ji lze velmi snadno inhalovat, pomáhá tak proti ucpanému nosu a infekci dýchacích cest. Vhodná je také jako rozpouštěč negativních emocí. Lze ji použít coby léčivé tonikum při melancholii a zimní letargii. Víte, jak skořice chutná v kávě nebo horkém cappuccinu? Díky ní si můžete připravit lahodný nápoj, který navíc snižuje hlenotvorné účinky mléka.

Zimní lék, zázračná čága

Čága je houba parazitující na bříze. Když se usuší a rozemele na prášek, poslouží jako léčivý čaj k posílení imunity. Jak rozeznat čágu od choroše? Dle manželů Bělovousových, kteří se zabývají zdravotním poradenstvím, má čága černý povrch a uvnitř rezavou barvu s bílými žilkami. Ruský doktor Sergej Maslennikov dokonce s pomocí čágy léčil rakovinu, protože údajně zastavuje dělení buněk a v kombinaci s onkologickou léčbou funguje jako podpůrný prostředek.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat