Zkuste letos štědrovečerní večeři trochu jinak

Svátky se kvapem blíží a vy se stále nevejdete do kalhot? Bojíte se, že při množství lákadel, které se na našich stolech ve vánočním čase nachází, to nebude lepší ani po Vánocích? Nemusíte se bát a nemusíte se ani omezovat. Stačí pár drobných úprav v jídelníčku a vyhnete se nadbytečným kilogramům, které v tomto období tak snadno nabereme.

Štědrovečerní polévka

Je pravda, že polévka by neměla na štědrovečerním stole chybět. Ať už si dáte rybí nebo jakoukoli jinou, vyhněte se zahušťování jíškou z mouky. Místo toho do polévky přidejte rozmixovanou vařenou zeleninu. Nejen, že bude mít mnohem lepší chuť, ale také výrazně snížíte její kalorickou hodnotu.

Bramborový salát

Bramborový salát je většinou plný majonézy. Můžeme si jej ale nachystat v mnohem dietnější verzi. Pokud se bez majonézy neobejdete, nahraďte ji alespoň odlehčenou – dietní variantou. Ještě lepší je přidat místo majonézy bílý jogurt nebo jej nastavit pouze olivovým olejem, hořčicí a trochou šťávy z citronu. Pokud jste zvyklí přidávat uzeniny a vejce, věřte, že bez nich bude salát ještě zdravější a dietnější. Přitom na chuti téměř nic nepoznáte.

Kapr

Smaženého kapra si na Štědrý den dopřává většina z nás. Přestože se ryby v případě redukčních diet doporučují, ve smažené podobě nadělá víc škody, než užitku. Vyměňte olej v pánvi za trochu vody a dejte si rybu dušenou. Skvělou volbou je také pečení v troubě, namísto louhování ve vroucím oleji. Pokud svoji dietu berete skutečně vážně, sáhněte namísto kapra po platýsovi nebo tresce, které mají nižší podíl tuku.

Cukroví

Přestože se klasické cukroví, tak, jak ho známe, příliš nesnoubí s redukčními dietami, můžeme si na něm pochutnat i v případě, že se snažíme zhubnout. Stačí, když trochu pozměníme jeho složení. Místo klasického bílého cukru použijte třtinový, v ideálním případě ho oslaďte stévií. Namísto pšeničné mouky používejte celozrnnou, lze také použít drcené ovesné vločky a používejte zásadně kvalitní tuky. Cukroví bude lehčí, méně kalorické a především zdravější, což ocení zejména rodiče malých dětí, které mnohdy nevědí, kdy s mlsáním přestat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat