Vánoce nejsou jen obdobím klidu a pohody. Jak se vyhnout všem problémům

Vánoce jsou bezpochyby nádhernou částí roku. Jde především o období naplněné rodinnými zážitky, vůní cukroví a jehličí, dárečků a kouzelné hry světel. Tedy přinejmenším by o tohle jít mělo. Není však všechno zlato, co se třpytí a čas Vánoc s sebou také přináší více, než kdy jindy, období stresu a nepříjemných situací. Tyhle jsou nejčastější.

Fronty

Fronty jsou příšerné samy o sobě. Když se k nim však ještě připočítají vánoční svátky, máte tu příšernost rovnou dvojnásob. A to si představte, že od vánočních front je i druhý level. Jmenuje se „Black Friday“. Když se tyto dvě období sejdou dohromady, bude nejspíš lepší, abyste si vzali na nákupy dva až tři dny dovolené.

Zácpy

Lidé, kteří čekají ve frontách v obchodech, se do nich musí také nějak dostat. Před svátky není kde zaparkovat, vlastně není ani kudy projet. Horliví zákazníci hypermarketů se předhánějí s těmi, kteří se jen touží dostat po celém dni v práci zase domů, pokud možno ve zdraví. O Vánocích jako by se počet aut i nakupujících ztrojnásobil.

Úrazy

Jistě. Vánoce jsou v zimě, kdy je také většinou náledí. Naražených kostrčí, zlomených končetin či rozseknutých hlav v tomto období výrazně přibývá. Lidé totiž chodí ven více, než v jiný zimní čas. Běhají po nákupech, uklízejí kolem domu a vyrážejí na prohlídky nazdobených měst. Není divu, že pak snadněji přijdou k úrazu. Přibývá i lidí ze střechy padlých, kteří se horlivě snaží nainstalovat vánoční osvětlení, ale i těch, kteří se na Štědrý den přidusí kostí z kapra.

Hádky

Ať chcete nebo ne, nevyhnete se tomu. Můžete se s příbuznými milovat sebevíc a stejně dojde na rodinné roztržky. Svoji roli nejspíše často hraje nadměrný příjem alkoholu a delší čas, který rodina tráví pohromadě. U průbojnějších jedinců lze výsledek rodinné hádky zařadit o kategorii výše, tedy do „úrazů“.

„Je mi líto, až po svátcích“

Kdy jindy vám vypoví službu kotel, sporák nebo praskne teplovodní potrubí, než na Vánoce? Samozřejmě, že si každý z nás zaslouží trochu dovolené a odpočinku s rodinou, jen je potom potíž sehnat někoho, kdo by vás v podobných situacích zachránil. Zhruba tak tři dny před Štědrým dnem se přestává otáčet svět a stav trvá zhruba do druhého ledna. Poté jste nuceni čekat do konce března, protože zaměstnanci se právě věnují zákazníkům, kteří se dovolali před vámi.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat